Το Twitter αναστέλλει τον λογαριασμό του εβδομαδιαίου περιοδικού που δημοσιεύθηκε στο Τζαμού Κασμίρ

Σε μια δήλωση που έγινε στο Twitter, αναφέρθηκε ότι οι εικόνες που προστέθηκαν στην ειδησεογραφική ανάρτηση σχετικά με τα περιστατικά στα οποία οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν με πλαστικές σφαίρες εναντίον των Σιίτες μουσουλμάνων που διαδήλωσαν τον Μουχάραμ στο Τζαμού Κασμίρ στις 29 Αυγούστου παραβίασαν τον κανόνα ότι “δεν μπορεί να εμφανιστεί η στιγμή του θανάτου του λαού”.

Ο συντάκτης και ιδιοκτήτης franchise του περιοδικού, Fahad Şah, είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί οι ειδήσεις θεωρήθηκαν παραβιάσεις.

“Οι εν λόγω εικόνες ήταν μέρος μιας ειδησεογραφικής ιστορίας που δημοσιεύσαμε τον Αύγουστο του 2020, αποκαλύπτοντας τη βάναυση παρέμβαση της αστυνομίας εναντίον άοπλων πολιτών κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής. Η ανταλλαγή μας δεν ενθαρρύνει τη βία, αντιθέτως, τεκμηριώνει τη βία που προκαλείται σε άοπλους πολίτες.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Εκφράζοντας ότι υπέβαλαν αίτηση στο Twitter για άνοιγμα του λογαριασμού, εξήγησαν την κατάσταση, ο λογαριασμός είναι ακόμη σε αναστολή, είπε ο Shah, “Δεν μπορούμε να μοιραστούμε από χθες, αυτό θα είναι μια νέα ντροπή στο Twitter.” βρήκε την αξιολόγηση.

Στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε το 2019, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων κατηγόρησε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι καταστέλλει την ελευθερία έκφρασης στο Τζαμού Κασμίρ. Στην έκθεση, αναφέρθηκε ότι περισσότερες από 1 εκατομμύριο μετοχές κατοίκων του Τζαμού Κασμίρ διαγράφηκαν από τον ιστότοπο το 2017-2019.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ KEŞMİR

Ενώ η Βρετανία αποχώρησε από την Ινδία, την οποία κυβερνούσε ως αποικία, το 1947, το Κασμίρ, τότε πριγκιπάτο, αντιμετώπισε την επιλογή να ενώσει με την πρόσφατα ανεξάρτητη Ινδία ή το Πακιστάν.

Αν και ο λαός του Κασμίρ, το 90% του πληθυσμού του οποίου είναι μουσουλμάνος, ευνόησε την ένταξη στο Πακιστάν το 1947, ο πρίγκιπας της περιόδου αποφάσισε να ενώσει με την Ινδία.

Ο μουσουλμανικός λαός του Κασμίρ αντιτάχθηκε στην απόφαση. Οι πλευρές πολέμησαν για πρώτη φορά το 1947, με το Πακιστάν και την Ινδία να στέλνουν στρατεύματα στην περιοχή. Ο πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών το 1965 και το 1999 για τον ίδιο λόγο.

Με την προσωρινή εκεχειρία, το 45% του Τζαμού Κασμίρ παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Ινδίας και το 35% του Πακιστάν. Ένα μέρος 20 τοις εκατό στο ανατολικό τμήμα της περιοχής δόθηκε στην πλευρική Κίνα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC) προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Κασμίρ και τον καθορισμό του μέλλοντός του με λαϊκή ψηφοφορία με τις αποφάσεις που έχει λάβει από το 1948.

Ενώ η Ινδία έχει τη στάση της κατά του δημοψηφίσματος, το Πακιστάν θέλει να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα της UNSC

.Source