Το Twitter δεν θα ανοίξει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και αν επανεκλεγεί.

Ο Ned Segal, διευθυντής οικονομικών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, δήλωσε ότι ακόμη και αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την προεδρία, η απαγόρευση του λογαριασμού του θα συνεχιστεί.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση CNBC, ο Ned Segal απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τον κλειστό λογαριασμό Twitter του Trump και δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να ανοίξει ξανά ένας κλειστός λογαριασμός και η απαγόρευση αυτή είναι μόνιμη.

Ο Segal είπε, “Όταν απομακρύνεστε από την πλατφόρμα για παραβίαση, ακόμα κι αν είστε πρώην ή τρέχων δημόσιος αξιωματούχος, δεν επιτρέπεται να επιστρέψετε σύμφωνα με τους κανόνες μας.” είπε.

Σημειώνοντας ότι οι εταιρικές πολιτικές έχουν σχεδιαστεί «για να διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι δεν θα υποκινούνται στη βία» και ότι οι «παραβάτες» δεν τους επιτρέπουν να επιστρέψουν, ο διαχειριστής οικονομικών κατέστησε σαφές ότι ακόμη και αν ο Τραμπ επανεκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Μετά την επιδρομή των υποστηρικτών του Trump στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων άρχισαν να εφαρμόζουν σοβαρή λογοκρισία στους λογαριασμούς του Trump.

Το Instagram και το Facebook εμπόδισαν την πρόσβαση του Trump στον λογαριασμό για λίγο, ενώ το Twitter ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιανουαρίου, είχε αναστείλει τον λογαριασμό του Προέδρου επ ‘αόριστον.

.Source