Το UPMC ξεκινά εμβολιασμούς σε ηλικιωμένες κοινότητες της περιοχής του Πίτσμπουργκ

Όταν δόθηκε στη Nancy Fadgen το εμβόλιο covid-19, είπε ναι «χωρίς επιφυλάξεις».

«Εάν θέλουμε αυτό να προχωρήσει πολύ, κάποιος πρέπει να κάνει το βήμα μπροστά και να το δοκιμάσει», δήλωσε ο 79χρονος κάτοικος του UPMC Heritage Place.

Το UPMC άρχισε να εμβολιάζει τους κατοίκους και το προσωπικό στις ανώτερες κοινότητές του την Τρίτη – ξεκινώντας με το UPMC Heritage Place στο Σκίουρο Hill Ο Δρ David Nace, επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος των UPMC Senior Communities, δήλωσε ότι το σύστημα δίνει προτεραιότητα σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για εμβολιασμούς.

Η UPMC συμμετέχει στην ομοσπονδιακή εταιρική σχέση φαρμακείων, όπως οι περισσότερες άλλες εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης στην πολιτεία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάστηκε με την CVS Health και την Walgreens για τη διεξαγωγή κλινικών εμβολιασμού σε εγκαταστάσεις σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, το UPMC, ενώ αποτελεί μέρος του προγράμματος, θα χρησιμοποιεί το δικό του φαρμακείο για τη χορήγηση εμβολίων, δήλωσε ο Nace. Τα εμβόλια παραδίδονται σε κάθε εγκατάσταση από την Rx Partners, Inc., μια εταιρεία παροχής φαρμακευτικών υπηρεσιών μακροχρόνιας περίθαλψης στην περιοχή και μια θυγατρική της UPMC.

“Αυτό μας επιτρέπει μεγάλη ευελιξία που δεν είχαμε με το άλλο πρόγραμμα”, δήλωσε ο Nace, σημειώνοντας ότι η διαχείριση αυτού του τρόπου είναι μια τεράστια δέσμευση προσωπικού που δεν μπορεί να ταλαντεύεται κάθε εγκατάσταση. «Μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιες ημερομηνίες, μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιες εγκαταστάσεις θα ήταν καλύτερες να ξεκινήσουμε πρώτα και επίσης θα μας επέτρεπε να επιστρέφουμε πιο συχνά».

Υπάρχουν περίπου 3.000 ηλικιωμένοι ενήλικες και ένας «ελαφρώς μεγαλύτερος αριθμός» μελών του προσωπικού σε όλες τις κοινότητες ηλικιωμένων UPMC. Η Nace ελπίζει ότι μεταξύ 60% και 80% κάθε κατηγορίας θα επιλέξει να εμβολιαστεί. Μέχρι στιγμής, ο πληθυσμός στο Heritage Place ήταν απίστευτα αισιόδοξος, είπε – περισσότεροι άνθρωποι επέλεξαν να εμβολιαστούν την Τρίτη από ό, τι περίμενε. Περιέγραψε ένα «buzz» γύρω από την εγκατάσταση, και προέβλεψε ότι σχεδόν εκατό δόσεις θα χορηγηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Δεν είναι τόσο για μένα», δήλωσε η Autum DeParasis, μια προηγμένη πρακτική νοσοκόμα με άδεια γηριατρικής στο Heritage Place. Η DeParasis δούλευε στην «κόκκινη ζώνη» του Heritage Place όταν η εγκατάσταση είχε τρεις θετικούς θετικά κατοίκους. Ευτυχώς, είπε, αυτές οι περιπτώσεις ήταν ήπιες.

«Είναι να βοηθήσω να κρατήσω τους άλλους ασφαλείς, να βοηθήσω να διατηρήσω την οικογένειά μου ασφαλή, να βοηθήσω να κρατήσω τους κατοίκους ασφαλείς. Αν δεν το καταλάβω, τότε δεν μπορώ να το περάσω », είπε ο DeParasis.

Ο Nace είπε ότι το φαρμακείο μόλις έλαβε την πρώτη δόση δόσεων πριν από λίγες ημέρες, και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά logistics για να επιλυθούν. Το σύστημα θέλει να δώσει προτεραιότητα στην εξειδικευμένη νοσηλευτική, επειδή θεωρείται ο πληθυσμός που κινδυνεύει περισσότερο, αλλά πρέπει να επηρεάσει τα επίπεδα στελέχωσης εν μέσω της περιόδου των διακοπών. Επιπλέον, είπε, η ομάδα εμβολιασμού θέλει να αποφύγει μέρη με ενεργά κρούσματα, γνωρίζοντας ότι η χορήγηση των δόσεων μπορεί να επηρεάσει τις διαδικασίες θεραπείας.

Υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη, είπε ο Nace. Το UPMC ξεκινά με το Heritage Place και θα μετακομίσει σε δύο άλλες εγκαταστάσεις – το Canterbury Place στο Lawrenceville και το Cranberry Place – αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Το Heritage Place θα λάβει περισσότερες δόσεις την Πέμπτη.

Πολλά εξακολουθούν να είναι αβέβαια – το σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα λάβουν το ακριβές ποσό των δόσεων που ζητούν, στο χρονοδιάγραμμα που θα προτιμούσαν. Ωστόσο, ο Nace είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι όλοι οι κάτοικοι και το προσωπικό που θέλουν ένα εμβόλιο θα μπορούσαν να πάρουν την πρώτη τους δόση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η πλειονότητα των ειδικευμένων κατοίκων νοσηλευτικής και του προσωπικού θα πρέπει να έχουν την πρώτη τους δόση έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Αυτό που μπορούσαμε να δούμε σήμερα ήταν αυτή η αναγνώριση, αυτός ο ενθουσιασμός», είπε ο Nace. “Αυτό, για μένα, είναι πραγματικά η αρχή του τέλους.”

Ο Teghan Simonton είναι συγγραφέας του Tribune-Review. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Teghan στο 724-226-4680, [email protected] ή μέσω Twitter .

Κατηγορίες:
Κορωνοϊός | Τοπικά | Πίτσμπουργκ

Source