Το Venmo του PayPal ξεκινά την αγορά και πώληση κρυπτογράφησης

Η Venmo, η υπηρεσία πληρωμών peer-to-peer που ανήκει στην PayPal Holdings Inc, δήλωσε την Τρίτη ότι άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, να κρατούν και να πωλούν κρυπτονομίσματα στην εφαρμογή της, ένα βήμα που θα μπορούσε να εμπνεύσει την πιο γενική υιοθέτηση της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

Οι χρήστες της Venmo θα μπορούν να αγοράζουν bitcoin, ethereum, litecoin και bitcoin cash με μόλις $ 1 και να δημοσιεύουν συναλλαγές στη ροή της εφαρμογής, δήλωσε η εταιρεία.

Με περισσότερους από 70 εκατομμύρια πελάτες, η Venmo είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πληρωμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά μεταξύ των νεότερων καταναλωτών που το χρησιμοποιούν για να πληρώνουν φίλους και συγγενείς. Επεξεργάστηκε περίπου 159 δισ. Δολάρια σε πληρωμές πέρυσι.

Το PayPal με έδρα την Καλιφόρνια έχει γίνει μια από τις πιο ενεργές χρηματοοικονομικές εταιρείες mainstream σε κρυπτονομίσματα.

Τον Οκτώβριο, άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα στα ψηφιακά τους πορτοφόλια και τον περασμένο μήνα άρχισε να επιτρέπει στους πελάτες να ξοδεύουν τα εικονικά τους νομίσματα σε εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως.

Αυτές οι εκτοξεύσεις βοήθησαν στην τροφοδότηση ενός ράλι σε εικονικά νομίσματα. Το Bitcoin έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 90% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ενισχυμένο από το ενδιαφέρον μεγάλων χρηματοοικονομικών εταιρειών που στοιχηματίζουν για τη μεγαλύτερη υιοθέτησή του και τη χρήση τους ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.

Η κυκλοφορία κρυπτογράφησης της Venmo συμπίπτει επίσης με τον αυξημένο ανταγωνισμό στον τομέα των πληρωμών peer-to-peer των ΗΠΑ.

Η ανταγωνιστική εφαρμογή Cash της Square Inc, η οποία επέτρεψε αγορές κρυπτονομισμάτων από το 2018, έχει σημειώσει άνθηση της ανάπτυξης των χρηστών κατά το τελευταίο έτος. Άλλες νεοσύστατες εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που είναι δημοφιλείς στους νέους καταναλωτές, όπως ο μεσίτης Robinhood επιτρέπουν επίσης την κρυπτογράφηση αγοράς και πώλησης.

Πάνω από το 30 τοις εκατό των πελατών της Venmo έχουν αγοράσει κρυπτογράφηση ή μετοχές, το 20% των οποίων άρχισε να αγοράζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τη μελέτη συμπεριφοράς πελατών του Venmo το 2020.

“Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας μια εύχρηστη πλατφόρμα που απλοποιεί τη διαδικασία αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων και απομυθοποιεί ορισμένες από τις κοινές ερωτήσεις και παρανοήσεις που μπορεί να έχουν οι καταναλωτές”, Darrell Esch, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Venmo , είπε.

Το Crypto on Venmo ενεργοποιείται μέσω της συνεργασίας του PayPal με την Paxos Trust Company, έναν ρυθμιζόμενο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών κρυπτογράφησης.

728x90eng 01

Source