Το WhatsApp ανακοίνωσε τι θα συμβεί στους λογαριασμούς εκείνων που δεν αποδέχονται τη σύμβαση

Η WhatsApp, η οποία ανέβασε τη νέα συμφωνία εμπιστευτικότητας στις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε τι θα συμβεί στους λογαριασμούς εκείνων που δεν αποδέχονται τη συμφωνία από αυτήν την ημερομηνία.

Η WhatsApp είχε ενημερώσει την προθεσμία για την έγκριση της σύμβασης μετά την αντίδραση που έλαβε και την ανέβαλε στις 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εργάστηκε για να «εξηγήσει σωστά τη νέα συμφωνία εμπιστευτικότητας» και να αποτρέψει τους χρήστες από την έξοδο από την πλατφόρμα, και έκανε συχνά δηλώσεις.

Είναι γνωστό ότι οι λογαριασμοί χρηστών που δεν θέλουν να συναινέσουν στην κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook θα διαγραφούν, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτής της διαδικασίας. Το WhatsApp απάντησε επιτέλους σε αυτό το σημαντικό ερώτημα στο μυαλό των χρηστών του και εξήγησε ποια διαδικασία περιμένει εκείνοι που δεν εγκρίνουν τη νέα συμφωνία απορρήτου.

Ο λογαριασμός θα παραμείνει παθητικός για λίγο

Οι λογαριασμοί που δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί τη νέα συμφωνία απορρήτου του WhatsApp στις 15 Μαΐου θα μπορούν να βλέπουν ειδοποιήσεις για μηνύματα και κλήσεις που έρχονται στους λογαριασμούς τους για διάστημα αρκετών ημερών, αλλά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να τις διαβάσουν ή να απαντήσουν σε αυτούς. Επομένως, η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι εντελώς περιορισμένη.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί που δεν εγκρίνουν τη σύμβαση θα είναι «ανενεργοί» για 120 ημέρες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα είναι δυνατή η επιστροφή και η αποδοχή του νέου συμβολαίου. Εάν ο λογαριασμός δεν επανενεργοποιηθεί μετά από 120 ημέρες, θα διαγραφεί αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ομάδες, οι συνομιλίες και τα μέσα θα διαγραφούν εάν δεν έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας μέχρι τότε.

.Source