Το WhatsApp καθυστέρησε την ενημέρωση των όρων πολιτικής απορρήτου

Το WhatsApp, που ανήκει στο Facebook, ανακοίνωσε ότι μπερδεύτηκε με την τελευταία ενημέρωση και ανέβαλε την προθεσμία για την ενημέρωση, η οποία περιλαμβάνει τους νέους όρους υπηρεσίας, έως τις 15 Μαΐου.

Το WhatsApp έκανε μια νέα δήλωση αφού έλαβε έντονη αντίδραση σχετικά με την ενημερωμένη “πολιτική απορρήτου”.

Η δήλωση επεσήμανε ότι υπήρχε σύγχυση σχετικά με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής και δηλώθηκε ότι υπήρχε μεγάλη παραπληροφόρηση που προκάλεσε ανησυχία και ήθελαν να βοηθήσουν όλους να κατανοήσουν τις αρχές και τα γεγονότα της εφαρμογής.

Στη δήλωση, τονίστηκε ότι οι προσωπικές συνομιλίες προστατεύονται πάντα με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και σημειώνεται ότι ούτε το WhatsApp ούτε το Facebook μπορούν να δουν ιδιωτικά μηνύματα.

Στη δήλωση, η οποία επεσήμανε ότι αυτό δεν θα αλλάξει με την εν λόγω ενημέρωση, δηλώθηκε ότι η ενημέρωση παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων.

Στη δήλωση, δηλώθηκε ότι η ενημέρωση δεν επέκτεινε τη δυνατότητα της εφαρμογής να μοιράζεται δεδομένα με το Facebook και ότι ο χρόνος που απαιτείται για τους χρήστες να επανεξετάσουν και να αποδεχτούν τους όρους αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

“Θα κάνουμε περισσότερα για να ρίξουμε κάποια παραπληροφόρηση σχετικά με το πώς λειτουργεί το απόρρητο και η ασφάλεια στο WhatsApp”, τονίζοντας ότι κανένας λογαριασμός δεν θα τεθεί σε αναστολή ή θα διαγραφεί στις 8 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. χρησιμοποιήθηκε η έκφραση. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώθηκε ότι η προθεσμία μεταφέρθηκε στις 15 Μαΐου.

Οι υποστηρικτές της πολιτικής απορρήτου για καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν σε αυτές τις αλλαγές από το WhatsApp. Υπενθυμίζοντας την κακή ιστορία του κατόχου του Facebook στο Facebook για την υποστήριξη των συμφερόντων των καταναλωτών κατά την επεξεργασία δεδομένων, οι υποστηρικτές πρότειναν στους χρήστες του να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες όπως το Telegram.

Η καθυστέρηση θεωρήθηκε εμπόδιο στο σύστημα δημιουργίας εσόδων του WhatsApp, διευκολύνοντας τις εμπορικές ανταλλαγές στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, αλλά δυσκολεύτηκε να κερδίσει έσοδα μέσω της εφαρμογής.

.Source