Το YouTube αναστέλλει το κανάλι του Trump μετά από παραβίαση της πολιτικής για υποκίνηση βίας

Το YouTube της Alphabet Inc. δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει αναστείλει το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ καθώς παραβίασε τις πολιτικές για υποκίνηση βίας μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τους υποστηρικτές του προέδρου.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης απέχουν και αναλαμβάνουν δράση εναντίον εκείνων που ενθάρρυναν ή συμμετείχαν στη βία στην Ουάσιγκτον, DC.

Το κανάλι του Trump εμποδίζεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες, τα οποία ενδέχεται να παραταθούν, ανέφερε το Youtube σε δήλωσή του.

Η εταιρεία απενεργοποίησε επίσης αόριστα τα σχόλια κάτω από βίντεο στο κανάλι.

Η αναστολή του καναλιού του Τραμπ έγινε μετά από σχόλια που έκανε σε συνέντευξη Τύπου, το οποίο μεταδόθηκε στην πλατφόρμα την Τρίτη το πρωί, ανέφερε η εταιρεία.

Η δράση του Youtube εναντίον του προέδρου έρχεται αφού οι αμερικανικές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων δήλωσαν στο Reuters ότι ήταν έτοιμοι να οργανώσουν ένα μποϊκοτάζ διαφημιστών εναντίον της εταιρείας, εάν δεν αφαιρέσει το κανάλι του Trump.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη, προσπαθώντας να σταματήσουν την πιστοποίηση από το Κογκρέσο του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden για την εκλογική νίκη.

Ο Τραμπ, ο οποίος αμφισβήτησε την εγκυρότητα της νίκης του Μπάιντεν χωρίς να αποδείξει, αρχικά επαίνεσε τους υποστηρικτές του, αλλά αργότερα καταδίκασε τη βία.

Οι νομοθέτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν καθώς το κτίριο κτυπήθηκε από διαδηλωτές που κατέκλυσαν τις δυνάμεις ασφαλείας. Πέντε άτομα πέθαναν στη βία, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Καπιτώλιο.

Μετά το περιστατικό, το Twitter και το Facebook αφαίρεσαν τους λογαριασμούς του Trump και εξαλείφουν το περιεχόμενο που υποστηρίζει την επίθεση της περασμένης εβδομάδας, ενώ η Amazon.com Inc ανέστειλε την Parler, μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που ευνοούσαν πολλοί υποστηρικτές του Trump, από την υπηρεσία φιλοξενίας ιστού.

(Reuters)

Source