“Τρία διαφορετικά συστήματα ασφαλείας χρησιμοποιούνται σε κλειστά ξενοδοχεία.

Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Φικρί ΑτάογλουΣτο πρόγραμμα με τίτλο “Headline +”, το οποίο συμμετείχε στο BRT, μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον “τουρισμό κλειστού κυκλώματος” που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Αναφέροντας ότι ο τουρισμός κλειστού κυκλώματος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Απριλίου σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων και το Υπουργείο Υγείας, ο Ataoğlu δήλωσε ότι η Ανώτατη Επιτροπή έχει καθορίσει πρωτόκολλα για πρακτορεία και ξενοδοχεία.

“ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΣ”

Μεταφέροντας τις λεπτομέρειες των εν λόγω πρωτοκόλλων, ο Ataoğlu συνέχισε ως εξής:

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που καθορίζεται για τις υπηρεσίες, τα εισερχόμενα άτομα θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για τρεις ημέρες το πολύ. Στο πρωτόκολλο που καθορίζεται για τα ξενοδοχεία, η ασφάλεια θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Τα πρακτορεία και τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν κάνουν το απαραίτητο έργο για να συμμορφωθούν με αυτά τα πρωτόκολλα. “

«Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Επειδή πάνω από το όνομα? ΠΛΗΡΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ “

Σχετικά με το κατά πόσον η αύξηση του αριθμού των υποθέσεων θα δημιουργήσει εμπόδιο στο άνοιγμα, ο υπουργός Ataoğlu είπε, «Η αύξηση του αριθμού των υποθέσεων δεν επηρεάζει αυτήν την κατάσταση. Επειδή στο όνομα? εντελώς κλειστό κύκλωμα. Μιλάμε για ένα σύστημα όπου οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν κλειστοί. “Αυτό δεν θα αντικατοπτρίζεται στο εξωτερικό.”

3 ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Δηλώνοντας ότι τρία διαφορετικά συστήματα ασφαλείας θα ενεργοποιηθούν προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος των τουριστών, ο Ataoğlu είπε, «Πρώτα απ ‘όλα, θα υπάρχει ένας έξυπνος έλεγχος βραχιολιών. Από την άλλη πλευρά, θα παρέχεται δευτερεύουσα ασφάλεια στο ξενοδοχείο από τη σχετική εταιρεία. Το τρίτο μέτρο ασφαλείας θα είναι η αστυνομία μας ».

“ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ”

“Ο στόχος είναι να προσθέσουμε αξία στην οικονομία της χώρας, αλλά η προτεραιότητα είναι φυσικά η υγεία”, δήλωσε ο Ataoğlu, και σημείωσε ότι όλες οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια του συστήματος κλειστών κυκλωμάτων.

ΜΗ-ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝ ΕΜΠΛΟΡΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Μιλώντας για τους στόχους μετά τον τουρισμό κλειστού κυκλώματος, ο Ataoğlu είπε: «Τον Μάιο, σκοπεύουμε να εισέλθουμε στο κλειστό κύκλωμα με διπλό εμβόλιο και διπλό PCR χωρίς να συμπεριληφθούμε στο κλειστό κύκλωμα, καθώς και να αναζωογονήσουμε τον εγχώριο τουρισμό. Είμαστε σε επαφή με την Ύπατη Επιτροπή. “Μόλις η Ανώτατη Επιτροπή λάβει απόφαση για αυτά τα θέματα, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά”, είπε.

Ο Ataoğlu δήλωσε επίσης ότι τα ξενοδοχεία που θα συμπεριληφθούν στον τουρισμό κλειστού κυκλώματος θα καθοριστούν σήμερα.

.Source