Τραγωδία στην Κοζάνη. Δύο εργαζόμενοι πέθαναν στο εργοστάσιο ατμού του Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι σήμερα, την Παρασκευή 16.04.2021, στις 12 το μεσημέρι του Αγίου Δημητρίου Τμήμα 5, συνέβη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με τα θύματα δύο εργολάβων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, ο ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία AVAX, և οι δύο ατυχείς εργαζόμενοι εργάζονταν για την MUEHLHAN Cyprus Ltd. από τον υπεργολάβο. “Οι αιτίες και οι ακριβείς περιστάσεις του ατυχήματος έχουν ήδη διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητά πλήρη έρευνα և θα παρέχει κάθε διευκόλυνση.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για την απώλεια δύο ατυχών υπαλλήλων και τα ειλικρινά συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», κατέληξε η ΔΕΗ.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Σκρέκα για το ατύχημα

Ο Υπουργός Προστασίας της Φύσης και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο των ζώων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών αφαλάτωσης στο 5ο τμήμα του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Στρέκας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο ατυχών εργαζομένων, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ΔΕΗ ζήτησαν πλήρη διερεύνηση των αιτίων και των περιστάσεων του ατυχήματος.

,Source