Τρεις νέες συλλήψεις επεισοδίων στη Σωτήρα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Χθες, τρία άτομα, ηλικίας 16, 17 και 21 ετών, συνελήφθησαν από την αστυνομία ως ύποπτοι στην περίπτωση εμπρησμού, ταραχών και άλλων εγκλημάτων που έλαβαν χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου στη Σωτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, κατατέθηκαν μαρτυρίες κατά τριών ατόμων ηλικίας 16, 17 և 21 από το κράτος της Αμμοχώστου, τα οποία συνελήφθησαν χθες με δικαστικές εντολές.

Οι τρεις κατηγορήθηκαν γραπτώς και απελευθερώθηκαν και αργότερα κλήθηκαν στο δικαστήριο.

Για την ίδια υπόθεση, το Σάββατο απόγευμα, 2 Ιανουαρίου, δύο άλλα άτομα ηλικίας 20 և 18 συνελήφθησαν με δικαστικές εντολές, ανακρίθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο σε έναν 20χρονο άνδρα για παραβίαση του νόμου περί εκκαθάρισης μολύνσεων επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα μέλη της αστυνομικής πυροσβεστικής υπηρεσίας πήγαν σε μια περιοχή της πολιτείας Αμμοχώστου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα, οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε έναν αριθμό μοτοποδηλάτων επί τόπου. ,

Μερικά από τα πρόσωπα των υπόπτων ήταν καλυμμένα με κουβέρτες, ενώ άλλα φορούσαν μάσκες.

Ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μερικοί από αυτούς που συγκεντρώθηκαν στη σκηνή άρχισαν να καταραστούν, ρίχνοντας πέτρες στους πυροσβέστες της αστυνομίας.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, οι άνθρωποι επιτέθηκαν σε μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως αποτέλεσμα του οποίου ο αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο υπηρεσίας του, πυροβολώντας προειδοποιητικές βολές στον αέρα, αποτρέποντας έτσι την επίθεση και αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν.

Ωστόσο, από απόσταση, οι νεαροί συνέχισαν να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα προς την κατεύθυνση των πυροσβεστών στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής.

Ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τραυματίστηκε κατά τους πυροβολισμούς και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ιατρική εξέταση. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε όγκο στο δεξί του πόδι και απολύθηκε μετά τη λήψη πρώτων βοηθειών.

Υπό την πίεση των επεισοδίων, αφού οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν επί τόπου έφυγαν, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη σκηνή, η οποία συνεχίστηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η αστυνομία ερευνά περιπτώσεις δίωξης, εμπρησμού, επίθεσης σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου, από κοινού επίθεση, πρόκληση σωματικής βλάβης και υλικών ζημιών.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αμμόχωστο ΤΑΕ.

Source