Τρεις συλλήψεις για παράνομη διαμονή στην Πάφο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η αστυνομία της Πάφου συνέλαβε τρία άτομα για εγκλήματα παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός είναι ένας 39χρονος άνδρας από τη Γεωργία, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο στις 9.11.19 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και έλαβε άδεια διαμονής έως τις 12.11.19. Στις 12 Νοεμβρίου 19, υπέβαλε πολιτικό άσυλο και στις 29 Νοεμβρίου. 19 Ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια և στις 4.3.20 υπέβαλε αίτημα για να ανοίξει την υπόθεσή του և στις 21.3.20 το αίτημά του απορρίφθηκε, և έκτοτε παρέμεινε παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας

Το δεύτερο άτομο είναι επίσης 32 ετών από τη Γεωργία, που έφτασε στην Κύπρο στις 15.7.17 μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και έλαβε άδεια παραμονής ως επισκέπτης έως τις 13.8.17.

Η αίτησή του απορρίφθηκε και από εκείνη την ημέρα παραμένει παράνομη στο έδαφος της Δημοκρατίας. Οι δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και αναμένεται να διευθετηθεί η απέλαση τους.

Εν τω μεταξύ, χθες, 10.1.21, στις 6 μ.μ. Στις 15, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οδό Γλαστόνος, μέλη του αστυνομικού τμήματος της Πάφου συνέλαβαν έναν 40χρονο άνδρα από τη Γεωργία, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε στις 25.5.19, εξακολουθεί να βρίσκεται στη Δημοκρατία. Σύμφωνα με την αστυνομία, το άτομο είχε επισκεφθεί ξανά την Κύπρο και απελάθηκε, αλλά σύμφωνα με αυτόν, επέστρεψε στην Κύπρο μέσω των κατεχόμενων περιοχών. Συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση μέχρι την απέλαση. Διερευνάται για εγκλήματα παράνομης διαμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας ված απαγορευμένου μετανάστη.

Πηγή: KYPE

Source