Τρομακτικό σενάριο στο Νότο: Οι αριθμοί των περιπτώσεων μπορούν να φτάσουν χιλιάδες

ΚορωνοϊόςΔρ. Ο Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε ότι ένας αριθμός ρεκόρ περιπτώσεων εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα της Κύπρου την Τρίτη, φτάνοντας τις 941 περιπτώσεις και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA), ο καθηγητής Dr. Ο Καραγιάννης δήλωσε ότι η νότια Κύπρος έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μέχρι στιγμής, και αυτό αναμένεται από τη συνεχή αύξηση των τελευταίων ημερών.

Τονίζοντας ότι πίστευε ότι ήταν μια ανησυχητική κατάσταση, δεδομένου ότι μια μόνο υπόθεση ανέφερε περίπου 10 στενές επαφές, ο καθηγητής Dr. “Ακόμα κι αν οι δύο επαφές είναι θετικές, μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό”, είπε ο Πέτρος Καραγιάννης.

Καθηγητής Ο Καραγιάννης απάντησε: “Θα φτάσουμε πιθανώς σε χιλιάδες περιπτώσεις”.

Εάν η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημών συνεδριάζει την Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης και αυξάνεται Κορωνοϊός αναμενόταν να συνεχίσει τα μέτρα του μέχρι το τέλος του μήνα, να συζητήσει την κατάσταση στα σχολεία και τους ειδικούς κανονισμούς για τις εκκλησίες για το Πάσχα, θέματα εμβολιασμού και την πίεση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας.

Όσον αφορά την εβδομάδα του Πάσχα, η οποία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, ο Δρ. Ο Καραγιάννης είπε ότι υπάρχει πρόταση για χρήση των εξωτερικών χώρων των εκκλησιών.

Η Επιτροπή ενημερώνει επίσης την κυβέρνηση, Κορωνοϊός Θα προτείνει επίσης παράταση των μέτρων έως τις 15 Μαΐου.

.Source