Τρόμος στη Νιγηρία … οι τζιχαντιστές σκοτώνουν Χριστιανούς … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σε ένα χριστιανικό χωριό κυρίως στη βορειοανατολική Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα, πυρπολώντας μια εκκλησία και απήγαγαν έναν ιερέα.

Οι τζιχαντιστές, ιππασία μοτοσικλέτες και φορτηγά, εισέβαλαν στο χωριό Πέμι, πυροβολώντας αδιάκριτα και φωτιά σε κτίρια.

“Οι τρομοκράτες σκότωσαν επτά άτομα, έκαψαν φωτιά σε δέκα σπίτια και λεηλάτησαν αποθήκες με φαγητό για διανομή την παραμονή των Χριστουγέννων”, είπε.

Σενάρια για το άνοιγμα σχολείων. Τι να κάνω με τη συγκέντρωση;

“Οι εθελοντές βρήκαν τέσσερα πτώματα κοντά στο χωριό”, πρόσθεσε η Ayuba Alamson, εκπρόσωπος της κοινότητας. “Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 11”, πρόσθεσε.

Τα θύματα είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο σοβαρά, καθώς πολλοί κάτοικοι έχουν εκτεθεί σε κρησφύγετα βλάστησης κατά τη διάρκεια της επίθεσης και η τύχη ορισμένων αγνοείται.

Σύμφωνα με τον Abuaku Kampos, οι εγκληματίες πήγαν στο χωριό από το κοντινό δάσος της Sabisa, ένα τζιχάντ προπύργιο. Πριν την φωτιά, έκλεψαν ναρκωτικά από ένα τοπικό κέντρο υγείας, όπως η εκκλησία όπου απήχθη ο ιερέας.

Σε πολλά μέρη της Νιγηρίας, οι κοινότητες έπρεπε να σχηματίσουν παραστρατιωτικές ομάδες για να αμυνθούν. Αυτές οι ομάδες διοικούνται συχνά από τον στρατό.

Το χωριό Pemi στο Borno State απέχει περίπου 20 μίλια από το Chibok, όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε πάνω από 200 μαθητές πριν από έξι χρόνια.

Την Πέμπτη, ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια άλλη χριστιανική κοινότητα στην πόλη Γκαρίντα στη γειτονική Ανταμάβα, λεηλάτησαν τρόφιμα και φάρμακα και έβαλαν φωτιά σε σπίτια χωρίς θύματα.

Η Μπόκο Χαράμ αύξησε πρόσφατα τις επιθέσεις της στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στις 18 Δεκεμβρίου στην πόλη Κοντούγκα, 38 χλμ. Από την πρωτεύουσα του κράτους του Μπόρνο, Μαϊδουγκούρι.

Ο Μπόκο Χαράμ, το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής (ISID) που σχηματίστηκε κατά τη διάσπαση της πρώτης του ομάδας, συνεχίζει τον αντάρτικο πόλεμο που ξέσπασε το 2009, σκοτώνοντας περισσότερους από 36.000 ανθρώπους, κυρίως στη Νιγηρία, και εκτοπίζοντας αρκετούς. 2 εκατομμύρια πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari, 78 ετών, τόνισε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του “δεσμεύτηκε” να “μην σταματήσει το Μπόκο Χαράμ και άλλες μορφές εγκλήματος”.

Πηγή: cnn.gr

Source