Τρώτε λιγότερο κόκκινο κρέας για την υγεία της καρδιάς σας

Οι κίνδυνοι για την υγεία της καρδιάς από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχουν αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά. Βρετανοί επιστήμονες έχουν δείξει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και της μειωμένης λειτουργίας της καρδιάς.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στον κόσμο. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τις επιβλαβείς επιπτώσεις της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος στην υγεία της καρδιάς.

Αυτή τη φορά, ερευνητές που μελετούσαν περίπου 20.000 άτομα διαπίστωσαν ότι κάθε τύπος κόκκινου κρέατος συνδέεται με μια μείωση σε τρία διαφορετικά μέτρα για την υγεία της καρδιάς.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Dr. Η Zahra Raisi-Estabragh συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη έρευνα έδειξε τη σχέση μεταξύ της αύξησης της κατανάλωσης κρέατος και του αυξημένου κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις: «Εδώ εξετάσαμε για πρώτη φορά τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και των μετρήσεων απεικόνισης της υγείας της καρδιάς. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που διέπουν τους δεσμούς τους με καρδιοαγγειακές παθήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. “

Στη μελέτη, εξετάστηκε η σχέση μεταξύ της ποσότητας κατανάλωσης κρέατος που αναφέρθηκε από 19 χιλιάδες 408 άτομα και της ανατομίας και των λειτουργιών της καρδιάς.

Κατά την ανάλυση, ελήφθησαν επίσης υπόψη παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, η άσκηση, η χοληστερόλη, ο διαβήτης και ο δείκτης μάζας σώματος.

Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερο κρέας είχαν μικρότερες κοιλίες, ασθενέστερες καρδιακές λειτουργίες και άκαμπτα αγγεία. Αναφέρθηκε ότι αυτά ήταν ενδεικτικά της κακής καρδιακής υγείας.

Συγκριτικά, τα ίδια μέτρα απεικόνισης συγκρίθηκαν με την κατανάλωση λιπαρών ψαριών. Διαπιστώθηκε ότι όσο υψηλότερη είναι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία της καρδιάς και τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση των αγγείων.

.Source