“Τυπικά έντυπα στις άδειες οικοδομής o

Υπουργός Εσωτερικών Ευλογημένο Σύμπαν, Μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Τούρκου Συλλόγου Εργολάβων Κατασκευών αξιολόγησε τα βήματα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με την προγραμματισμένη ανάπτυξη του τομέα, επιθεωρήσεις κτιρίων, τυποποίηση αδειών κατασκευής και δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Ευλογημένο Σύμπαν Ο υφυπουργός του Υπουργείου Gürkan Kara, ο Κυβερνήτης της Κεντρικής Περιφέρειας Hüseyin Gültekin, 6 Επαρχιακοί Διοικητές και γραφειοκράτες του υπουργείου ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Τούρκων Κατασκευαστών Κύπρου, Yusuf Önderol και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

“Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ”

Υπουργός Εσωτερικών Ευλογημένο ΣύμπανΔήλωσε ότι η συμβολή του κατασκευαστικού τομέα στην οικονομία της χώρας είναι πολύ σημαντική και ότι η επιδημία Kovid-19, η οποία συγκλόνισε τον κόσμο τόσο από άποψη υγείας όσο και οικονομίας, επηρέασε αρνητικά σχεδόν 70 τομείς που τροφοδοτούνται από τον κατασκευαστικό τομέα και Σε αυτό το πλαίσιο, είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει ύφεση στην οικονομία της χώρας. Υπουργός Ευλογημένο ΣύμπανΑναφέροντας ότι η προγραμματισμένη ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα και η αξιολόγηση των τελικών κτιρίων σε κατάσταση αποθεμάτων είναι απαραίτητη, είπε ότι πραγματοποιούνται εργασίες για την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας.

Υπουργός Εσωτερικών Ευλογημένο Σύμπανδήλωσε ότι κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αξιολογήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν ανταλλάσσοντας ιδέες για επιθεωρήσεις κτιρίων, τυποποίηση αδειών κατασκευής και δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων.

Υπουργός Εσωτερικών στην αρχή της συνάντησης Ευλογημένο ΣύμπανΠραγματοποιήθηκε παρουσίαση με μελέτες δημιουργίας βάσεων δεδομένων που εκπόνησε το Διοικητικό Συμβούλιο της KTİMB και τα προβλήματα του τομέα.

“ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ”

Υπουργός Ευλογημένο ΣύμπανΕίπε, «Στόχος μας είναι η δημιουργία τυποποιημένων εντύπων σε άδειες κατασκευής, σε συνεργασία με τις περιφερειακές κυβερνήσεις με την KTIMB, και έτσι να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων για ένα σύστημα αυτοματισμού που θα διαμορφωθεί από τυποποιημένα αρχεία αδειών και να διασφαλίσουμε την προγραμματισμένη ανάπτυξη στον τομέα, ακριβή ανάλυση και επενδύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες με στατιστικές μελέτες », είπε.

Δηλώνοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις και αξιολογήσεις με τον Κυπριακό Σύλλογο Εργολάβων Κατασκευών για επιθεωρήσεις κτιρίων, δήλωσε ο Υπουργός. Ευλογημένο ΣύμπανΤόνισε ότι η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική, η προγραμματισμένη ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα με τα βήματα που πρέπει να ληφθούν, η αναβίωση της οικονομίας της χώρας και το σύστημα αυτοματισμού που θα δημιουργηθεί και οι μελλοντικές μελέτες θα διεξαχθούν υπό το φως επιστημονικών δεδομένων .

Υπουργός Εσωτερικών Ευλογημένο ΣύμπανΣτο τέλος της παραγωγικής συνάντησης αξιολόγησης, η KTİMB ευχαρίστησε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση, την παρουσίασή τους και τις πληροφορίες που διαβίβασαν.

.Source