Υγιεινή “βόμβα” μπροστά από το νοσοκομείο Λευκωσίας (VIDEO)

Ευάγγελος Αγάπιος

Αυτές είναι φωτογραφίες που είδαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δίπλα στο τμήμα πρώτων βοηθειών. Σωρούς ιατρικών αποβλήτων συλλέγονται σε σακούλες ման από εργαζόμενους σε εργαστήριο καθαρισμού που προσπαθούν να τα απορρίψουν.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τα ιατρικά απόβλητα ξεπερνούν τα 2 μέτρα, δημιουργώντας μια εικόνα που όχι μόνο δεν φροντίζει το δημόσιο νοσοκομείο, αλλά επίσης ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το προσωπικό του, και όχι μόνο αυτό.

Σύμφωνα με πηγές, τα απόβλητα βρίσκονται εκεί για περισσότερο από 15 ημέρες, και παρά τις καταγγελίες αρκετών υπαλλήλων του νοσοκομείου για την αφαίρεσή τους λόγω της πλούσιας μυρωδιάς τους, κανένας από τις αρχές δεν ενοχλήθηκε να τα αφαιρέσει.

ΠΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ – Αντιπρόσωπος Τύπου ΟΚΥΠΥ
“Δεν θέλουμε να υπάρχει αυτή η εικόνα, γιατί δεν τιμά κανέναν … Η αύξηση των ιατρικών αποβλήτων είναι τεράστια λόγω του κουιντέτου, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι μεταδοτικός.”

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση αυτών των απαράδεκτων εικόνων στο Alpha.

PAMPOS CHARILAU – Αντιπρόσωπος Τύπου ΟΚΥΠΥ
“Η ρύθμιση είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα ειδικό δοχείο, ένα ψυγείο, έως ότου διαχειρίζονται σωστά από έναν ανάδοχο”

Σύμφωνα με την OKYPY, τα ιατρικά απόβλητα αναμένεται να απομακρυνθούν από άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέσα σε λίγες ημέρες.

Source