«Υπάρχει μια τάση αποκλεισμού του βιασμού, είναι ανατριχιαστικό»

Ο νόμος για τα δικαιώματα των ζώων ήταν ένα από τα θέματα που η κυβέρνηση του AKP ανέβαλε επίμονα παρά τους αγώνες και τις αυξανόμενες αντιδράσεις για πολλά χρόνια.

Το αίτημα για ρύθμιση, το οποίο ανέβηκε στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης κατά τις περιστασιακές αυξανόμενες αντιδράσεις με τη βία, την κακοποίηση και τις σφαγές που στοχεύουν ζώα, παραπέμφθηκε και πάλι στα ράφια της Συνέλευσης από τις “αρχές” μόλις εξεταστεί το ζήτημα “εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Ο Pelin Sayılgan, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα των Ζώων της Άγκυρας, ένα από τα ονόματα που αγωνίζεται για την εμφάνιση του κανονισμού για πολλά χρόνια, εξήγησε τις πρώτες σημειώσεις και τις πιθανές ανησυχίες σχετικά με τη διευθέτηση, η οποία ήταν τελικά στην ημερήσια διάταξη της Συνέλευσης και αναμένεται να ανακοινωθεί λεπτομερώς στο κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Lemzlem Zengin έκανε μια δήλωση σχετικά με τον νόμο για τα δικαιώματα των ζώων. Ο Sayılgan είπε ότι αυτή η δήλωση προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στους λάτρεις των ζώων και δήλωσε ότι η εξέχουσα ανησυχία εδώ ήταν ο περιορισμός του αριθμού των ζώων που κρατούνται στο σπίτι.

Ο Sayılgan επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί αλτρουιστικοί και υπεύθυνοι πολίτες που φροντίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παλιά ζώα στα σπίτια τους και είπε: «Αυτά τα ζώα χρειάζονται φροντίδα στο σπίτι. «Ενώ το κράτος πρέπει να ενθαρρύνει την κοινωνία να υιοθετεί ζώα από γηροκομεία και δρόμους, δεν θεωρούμε σωστό να εισαγάγουμε μια αποτρεπτική ρήτρα σε έναν νόμο που ονομάζεται« δικαιώματα των ζώων ».

Ο Sayılgan είπε, “Φυσικά, η διατήρηση 50-60 γάτων και σκύλων σε ένα διαμέρισμα δεν είναι αποδεκτή τόσο για την καλή διαβίωση των ζώων όσο και για τους ανθρώπους που ζουν στο διαμέρισμα, αλλά μερικές φορές ακόμη και ένα ζώο φροντίζεται σε πολύ κακές συνθήκες και το περιβάλλον διαταράσσεται Οι συνθήκες αυτών των κατοικιών μπορεί επίσης να διαφέρουν, και δεν είναι σωστό να εξισώσουμε μια βίλα ή ένα αγρόκτημα και ένα διαμέρισμα στην κορυφή του βουνού. Επομένως, αυτά τα κριτήρια πρέπει να καθοριστούν πολύ προσεκτικά και να υπόκεινται στον έλεγχο των εξουσιοδοτημένων ιδρυμάτων ».

Ο Sayılgan επεσήμανε ότι εάν οι συνθήκες των ζώων είναι καλές και δεν έχουν καμία βλάβη στο περιβάλλον, ο περιορισμός του αριθμού θα χάσει τη σημασία του και θα συνεχιστεί ως εξής: Το αίτημά μας είναι οι συνθήκες των ζώων που διατηρούνται στα σπίτια να υποβάλλεται σε επιτόπια επιθεώρηση και έλεγχο από τα εξουσιοδοτημένα ιδρύματα και αποφασίζεται ανάλογα. Και πάλι, σε σχέση με αυτό το ζήτημα, φαίνεται ότι, στην έκθεση της επιτροπής έρευνας για τα δικαιώματα των ζώων, «Προκειμένου να αποφευχθούν τα κατοικίδια ζώα στα διαμερίσματα, έχουν περιληφθεί στο σχέδιο διαχείρισης διαμερισμάτων διατάξεις για αυτό. Με την αναθεώρηση του περί ιδιοκτησίας νόμου, αυτοί οι αυθαίρετοι περιορισμοί στα ζώα πρέπει να αποφεύγονται από τα σχέδια διαχείρισης. ” και ελπίζαμε ότι αυτά τα εμπόδια θα αρθούν. Αλλά ήταν απογοήτευση για εμάς να βρούμε μια εξήγηση που ήταν το αντίθετο από αυτό που ελπίζαμε, αυτό που ελπίζαμε και αυτό που βρήκαμε …

Δηλώνοντας ότι ένα άλλο ζήτημα είναι η απαγόρευση των πωλήσεων ζώων σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, ο εκπρόσωπος της HAYTAP Άγκυρας Sayılgan είπε: «Έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για αυτό το ζήτημα εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς, φοβόμασταν ξανά. Το αίτημά μας ήταν να απαγορεύσουμε κάθε είδους εμπόριο και παραγωγή κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των αγροκτημάτων παραγωγής, έως ότου ο πληθυσμός τεθεί υπό έλεγχο. Είπαμε ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρά μέτρα, αποτρεπτικές κυρώσεις σε μη καταχωρισμένη παραγωγή και η εισαγωγή ζώων θα πρέπει να απαγορευτεί για λίγο, επειδή το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο να διατηρούμε τα ζώα στο γυάλινο κλουβί στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων σε ανθυγιεινές συνθήκες, αλλά να μην μπορούμε να ελέγξτε τον πληθυσμό ».

Από τη μία πλευρά, οι εθελοντές και οι δήμοι ξοδεύουν την παγκόσμια εργασία και έξοδα για αποστείρωση, και από την άλλη πλευρά, δεν είναι λογικό να συνεχιστεί η παραγωγή, είπε ο Sayılgan: «Το μέρος είναι γεμάτο ουρανό, γάτα και σκύλο, οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν βελτιώστε την επωνυμία, ευαισθητοποιήστε και υιοθετήστε ζώα σε γηροκομεία και δρόμους. Κάποιος δεν πρέπει απαραίτητα να κερδίσει τα ζώα, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν τη νοοτροπία. «Ένα κέρδος μέσω της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να ονομαστεί« χρήμα ψωμιού ».”

Ο Sayılgan, από τη μία πλευρά, τόνισε ότι “με αυτόν τον νόμο, τα ζώα δεν θα έχουν πλέον το καθεστώς της ιδιοκτησίας” και τόνισε επίσης ότι είναι μεγάλη αντίφαση να επιτρέπεται το εμπόριο τους, δηλαδή η συνέχιση της ιδιοκτησίας τους. ” δεν θέλουμε ελεγχόμενη εκμετάλλευση, θέλουμε την εξάλειψη της εκμετάλλευσης “, είπε.

Τονίζοντας ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για τον αποκλεισμό της βίας εναντίον των ζώων από το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί παραβάσεων, ο Sayılgan συνέχισε την αξιολόγησή του ως εξής:

Ωστόσο, φοβάμαι ότι το βουνό θα γεννήσει ποντίκια για αυτό το ζήτημα που έχει προκαλέσει βρωμιά στην κοινωνία για χρόνια. Στη δήλωσή του, ο κ. Zengin είπε, “Υπάρχουν διοικητικά πρόστιμα σε ορισμένα από αυτά σε περιπτώσεις όπως κακομεταχείριση. Σε περιπτώσεις όπως βασανιστήρια και θανάτωσή τους, υπάρχει ποινή φυλάκισης. Σε περίπτωση ποινής άνω των 2 ετών, δεν θα είναι δυνατόν να αναβληθεί. “Είναι ένα σημαντικό βήμα να διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα τουλάχιστον στο μητρώο των κατηγορουμένων, αλλά δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι κυρώσεις γενικά επιβάλλονται από το κατώτερο όριο, στην πραγματικότητα, αυτό Ο νόμος είναι ποινή φυλάκισης για βία σε ζώα Σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορέσουμε να περάσουμε χωρίς να καταδικάσουμε τα μέσα ενημέρωσης που παραπλανούν την κοινωνία φωνάζοντας τίτλους «φυλακή για βία κατά των ζώων». Δεδομένου ότι το κατώτατο όριο τιμωρίας διατηρείται πολύ χαμηλό Στην πράξη, δεν θα είμαστε σε θέση να φυλακίσουμε δολοφόνους ζώων.

Δεν ξέρω αν τράβηξε την προσοχή σας, υπάρχει πάντα λόγος για βία και θανάτους σε ζώα. Τι γίνεται με τη σεξουαλική κακοποίηση, τον βιασμό; Εδώ είναι το πιο κρίσιμο σημείο αυτού του νόμου. Καθώς μαθαίνουμε από τις εφημερίδες, τα υπουργεία και τις πληροφορίες στα παρασκήνια, υπάρχει μια τάση να αποκλείεται ο βιασμός των ζώων, δεδομένου ότι ο βιασμός των ζώων είναι πολύ συχνός στη χώρα μας, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, επειδή το σύστημα δικαιοσύνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση και δεν μπορεί να το αντέξει βάρος. Αυτό είναι πραγματικά ανατριχιαστικό. Η ζωοφιλία είναι μια σοβαρή ασθένεια και πρέπει να ληφθούν όλες οι προφυλάξεις για την πρόληψή της. Δεδομένου ότι το σχέδιο νόμου δεν έχει κοινοποιηθεί σε ΜΚΟ, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα προς το παρόν, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό που φοβόμαστε δεν θα συμβεί σε εμάς και οι νομοθέτες δεν θα αποκλείσουν τον βιασμό των ζώων.

Για χρόνια, κάθε φορά που ο νόμος για τα δικαιώματα των ζώων περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, οι πολιτικοί ανησυχούν για το πώς να παρηγορήσουν τους πολίτες που φοβούνται τα ζώα. Δυστυχώς, είναι επικίνδυνη φυλετική ανοησία. Οι κινολόγοι έχουν επανειλημμένα καταστραφεί στους διαδρόμους της συνέλευσης, δείχνοντας ότι «δεν υπάρχουν επικίνδυνα σκυλιά, υπάρχουν επικίνδυνα άτομα» με όλα τα επιστημονικά δεδομένα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, γυρίζει και πάλι, φτάνει στο σημείο να γεμίζει τα ζώα που θεωρούν ότι ανήκουν στην «επικίνδυνη φυλή» σε στρατόπεδα θανάτου που ονομάζονται καταφύγια. Μία από τις κύριες ανησυχίες μας είναι για το τι θα συμβεί σε ζώα που θεωρούνται επικίνδυνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, εκείνοι που πολεμούν τα σκυλιά τιμωρούνται, όπως εμείς υπερασπιζόμαστε, αλλά τι θα συμβεί με τους υπάκουους ταύρους που μεγαλώνουν με μωρά στο σπίτι; Ακόμα και τώρα, μέσω της εφαρμογής HAYDİ, αυτά τα ζώα συλλέγονται παράνομα από τα σπίτια και κλειδώνονται σε καταφύγια, ανεξάρτητα από το εάν είναι κατεστραμμένα ή όχι. Ωστόσο, ο νόμος απαγορεύει την αναπαραγωγή και την εμφάνιση αυτών των ζώων. Κατά την άποψή μας, δεν είναι ηθικό να ονομάζουμε αυτήν την επικίνδυνη φυλή, αφού πρέπει να απαλλαγούμε από αυτόν τον ρατσισμό, αλλά αν θα ονομάζεται ως τέτοιο, θα πρέπει επίσης να εξηγηθεί ότι αυτά τα ζώα γίνονται επικίνδυνα λόγω του τρόπου αναπαραγωγής τους και Θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη ζημία που προκαλούν αυτά τα ζώα, ακόμη και φυλάκιση. Τα εξημερωμένα ζώα πρέπει επίσης να στειρωθούν και να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Αν και στο μυαλό μόνο τα pit bull έρχονται στο μυαλό, αγνοούμε ότι αγνοείται η λαϊκή μάχη. Οι βουλευτές των περιοχών όπου διεξήχθησαν λαϊκοί αγώνες (συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του CHP και του IYI PARTY) ήταν πολύ ντροπαλοί στην επιτροπή για το θέμα αυτό και δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να απαιτήσουν την απαγόρευση των παραδοσιακών αγώνων. Υποστήριξαν ότι πρέπει να αναπτυχθούν ορισμένοι μηχανισμοί ελέγχου. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι συμβατή με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. Το να πάρει ένα ζώο να πολεμήσει και να κερδίσει χρήματα στην πλάτη του δεν ταιριάζει με την ηθική και τη συνείδηση. Τρεις ή πέντε ανησυχίες για παιχνίδια από έναν αιμοδιψή όχλο πρέπει να παραμεριστούν και κάθε μάχη με ζώα θα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς.

Το κυνήγι είναι το ίδιο. Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση για το πώς να αποτρέψετε τη λαθροθηρία, θα είναι η δολοφονία άδεια ή φυγάς; Η δολοφονία είναι δολοφονία. Βλέπω το κυνήγι ως μια πράξη χειρότερη από τη δολοφονία ανθρώπων, γιατί το ζωντανό πλάσμα εδώ δεν είναι το ίδιο με εσάς, δεν έχουν ούτε νοημοσύνη ούτε όπλα όσο είμαστε. Θεωρούμε ντροπή να δείχουμε ένα όπλο σε ένα ευάλωτο πλάσμα, ντρέπομαστε για την ανθρωπότητά μας λόγω των κυνηγών.

Τέλος, δεν μπορούσαμε να ακούσουμε καμία εξήγηση σχετικά με τα πάρκα των δελφινιών και τις φυλακές ζωολογικών κήπων. Όπως είπε ο κ. Zengin, αυτό είναι ένα πολύ περιεκτικό θέμα. Ελπίζουμε ότι ο νόμος δεν περιορίζεται σε γάτες και σκύλους, και ότι η φιλοδοξία για κέρδος των ιδιοκτητών πάρκων δελφινιών, η πίεση του κέντρου ενοικίασης δεν θα υπερισχύσει της συνείδησης. Τα πάρκα των δελφινιών πρέπει να είναι εντελώς κλειστά, οι ζωολογικοί κήποι θα πρέπει να κλείνουν σταδιακά φιλοξενώντας τα ζώα που στεγάζουν μέχρι το τέλος της ζωής τους και οι ζωολογικοί κήποι δεν πρέπει να διαθέτουν άδεια για νέα.

Αυτός ο νόμος βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και χρόνια, μερικά αντικείμενα ανακοινώνονται ότι προκαλούν αγανάκτηση και, στη συνέχεια, όταν οι λάτρεις των ζώων σηκώνονται, μικρές διαφορές απόψεων μεταξύ διαφορετικών ΜΚΟ χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία, “Μποτάν, δεν μπορούν ακόμη να συμφωνήσουν μεταξύ τους. ” ο νόμος αποσύρεται. Ποιος ξέρει, ίσως κάναμε αυτή τη συνέντευξη μάταια, όπως ήταν εδώ και 15 χρόνια …

.Source