Υπάρχει τουρκική διασπορά μετά το Κυπριακό; – Αναπληρωτής. Δρ. Ισμαήλ Σαχίν

το πιο ευρέως διαδεδομένο στην Τουρκία, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και για το οποίο λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η εικασία των ελληνικών, των αρμενικών και των εβραϊκών λόμπι. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αν και οι δραστηριότητες αυτών των λόμπι στην αμερικανική πολιτική είναι εμφανώς σαφείς, απεικονίζονται με πολύ μυστηριώδη τρόπο στις συζητήσεις. Εν ολίγοις, αυτά τα λόμπι παρουσιάζονται σαν να ήταν μυστικοί οργανισμοί.

Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι μετανάστευσαν στην Αμερική εγκαίρως, την έκαναν πατρίδα, και τα επόμενα χρόνια, οργανωμένα μεταξύ τους, προσπάθησαν να επηρεάσουν την αμερικανική κοινωνία και την πολιτική σε θέματα που σχετίζονται με τα εθνικά τους ζητήματα, και το πέτυχαν σε κάποιο βαθμό.

Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να επηρεάσουν όχι μόνο την αμερικανική κοινωνία ή την πολιτική, αλλά και τη διεθνή πολιτική και κοινωνία, με τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν λαμβάνοντας πίσω από το σφιχτό και βιώσιμο δίκτυο σχέσεων που καθιέρωσαν με τις επίσημες αρχές των εθνικών τους κρατών.

Συγκεκριμένα, το αρμενικό και το κυπριακό ζήτημα σχετικά με τη διεθνή κοινότητα να δώσει αποτελέσματα εναντίον της Τουρκίας Αρμένιοι και Έλληνες / Έλληνες λομπίστες έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο είναι αναμφισβήτητο. Αρμένιοι και Έλληνες / Έλληνες που ζούσαν εκτός της πατρίδας τους ως μειοψηφία πραγματοποίησαν έντονη προπαγάνδα προκειμένου να γίνουν αποδεκτά αυτά τα δύο ζητήματα υπό το πρίσμα της διατριβής τους, και συνέβαλαν σημαντικά στις πολιτικές των εθνικών τους κρατών σε αυτό το θέμα.

Ακόμη και αρμενικό και ελληνικό / ελληνικό λόμπι εναντίον της Τουρκίας έχουν αναπτύξει κοινά έργα σε συνεργασία πολλές φορές και ενήργησαν κατά της θέσης της Άγκυρας.

Τι έκαναν λοιπόν αυτά τα λόμπι στο πλαίσιο της δραστηριότητας προπαγάνδας τους; Δημοσίευσαν εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και άρθρα σύμφωνα με τις εθνικές τους πολιτικές. γυρίστηκαν ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ. Διοργάνωσαν εκθέσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις. επέδειξαν, βάδισαν, έδειξαν. Ίδρυσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως ενώσεις και ιδρύματα. Καθιέρωσαν στενές σχέσεις με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και οργανισμούς και, τέλος, με τη δημιουργία σχέσεων με διαφορετικά πολιτικά κόμματα, πραγματοποίησαν πολιτικές δραστηριότητες για να κάνουν τα εθνικά τους ζητήματα πολιτική κόμμα. Εν ολίγοις, δοκίμασαν όλους τους τρόπους για να επηρεάσουν όλους από επτά έως εβδομήντα. Όπως μπορείτε να δείτε, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι κρυμμένο και μυστηριώδες.

Ο τομέας οργάνωσης και δραστηριότητας αυτών των λόμπι δεν περιορίζεται στην Αμερική. Στην Ευρώπη, που θεωρείται το λίκνο της κοινωνίας των πολιτών, τα αρμενικά και τα ελληνικά / ελληνικά λόμπι έχουν υψηλό επίπεδο επιρροής. Τα αρμενικά, ελληνικά και ελληνικά υπουργεία εξωτερικών βρίσκονται σε οργανωτική σχέση με τις εθνικές τους επεκτάσεις που ζουν σε άλλες διασπορές, ειδικά στην Αμερική και την Ευρώπη.

Έτσι, η διεθνής κοινότητα διαπίστωσε κατά τη διάρκεια προπαγανδιστικών δραστηριοτήτων εναντίον της Τουρκίας και την πολιτική μαζί να βασίζονται στις δικές τους διατριβές, οι οποίες υπερασπίστηκαν ότι η Τουρκία αμφισβητεί επίσης.

Εν ολίγοις, η Αρμενική και η Ελληνική / Ελληνική διπλωματία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαμορφώσει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική σφαίρα, αλλά και τη διεθνή κοινωνική σφαίρα, η οποία έχει πολύ υψηλό αντίκτυπο σήμερα, μέσω της διασποράς της.

Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας, η αποδοχή της διατριβής που προτείνεται στην εξωτερική πολιτική και επίσης στο σχηματισμό πιέσεων και κυρώσεων κατά της Τουρκίας, της Αρμενικής και της ελληνικής / ελληνικής διασποράς του αντίκτυπου των δραστηριοτήτων της στον πολιτικό και κοινωνικό τομέα είναι αναμφισβήτητη αλήθεια.

Αυτές οι διασπορά, η εθνική κυβέρνηση του “εθνικού ζητήματος” σε ένα εθνικό ζήτημα που παρακολουθείται στενά, ενώ αναρωτιέμαι Υπάρχει αποτελεσματική τουρκική διασπορά στην Τουρκία μετά το Κυπριακό;

Source