Υπάρχει φως στον ορίζοντα, είπε ο Κιρακίδου μετά την άφιξη εμβολίων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου δόθηκαν στην Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. PfizerBioNTech. “Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστά το ηθικό μας”, δήλωσε ο υπουργός από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση.

Τζον. «Παραγγέλθηκαν επαρκείς ποσότητες»

Οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται πρακτικά στα εμβόλια ταυτόχρονα COVID:– Στις 27 χώρες της ΕΕ, τόνισε σήμερα την Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, μιλώντας στην τελετή λήψης των πρώτων δόσεων του εμβολίου. PfizerBioNTech:,

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. «Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστώντας την ηθική μας ότι πηγαίνουμε στο τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή την ώρα», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

“Αύριο, η έναρξη των εμβολιασμών σε όλα τα κράτη μέλη είναι η αρχή του τέλους των προσπαθειών, αλλά όχι το τέλος. Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά σταδιακά θα αυξηθεί με την έγκριση άλλων εμβολίων.

“Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο στην Κύπρο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας, θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούσαν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για την καταπολέμηση της επιδημίας, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τον κόσμο να έρθει και να εμβολιαστεί”, είπε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία της Επιτρόπου Υγείας, κα Στέλλα Κυρακίδου, για τις προσπάθειές της να προμηθευτεί από κοινού εμβόλια και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και όλους τους κατοίκους της Κύπρου για όλες τις πρωτοβουλίες της για την έγκαιρη και δίκαιη παράδοση εμβολίων σε όλα τα κράτη μέλη. COVID:“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Στέλλα Κυριακίδου.Είναι καιρός για την Ευρώπη«

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για σήμερα, όπως περιέγραψε, “Έξι μήνες αργότερα, παρουσιάσαμε τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια. COVID:-19, λαμβάνουμε τα πρώτα μέρη ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη և 27 κράτη. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. ”

Με τη σειρά του, ο κ. Κυριάκος Μικελής, Διευθυντής Παγκόσμιου Προγράμματος Κύπρου-Μάλτας Pfizer, η οποία χαρακτηρίζεται ως σημαντική ημέρα λόγω της ταυτόχρονης παράδοσης των εμβολίων της PfizerBioNTech: Είναι «καταφύγιο για την καταπολέμηση της επιδημίας» σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι με την άφιξη των εμβολίων, δημιουργούνται συνθήκες για «σταδιακή ομαλοποίηση». Είναι σημαντικό γιατί τουλάχιστον για εμάς μέσα Pfizer Επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στον τομέα της ανθρώπινης և επιστήμης և δύναμης և στον τομέα της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις Pfizer Δημιουργεί ένα αισιόδοξο μήνυμα τόσο για την αντιμετώπιση της επιδημίας όσο και για την επιστροφή στο φυσιολογικό ».

Source