Υπάρχουν αλλαγές στη διαθεσιμότητα της πύλης εμβολιασμού μετά από τεχνικά προβλήματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακόμα και σήμερα, η εκσυγχρονισμένη πύλη εμβολίων δεν μπορούσε να το αντέξει · ακριβώς δύο λεπτά αφότου άνοιξε, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα · τέθηκε σε λειτουργία, περιμένοντας χιλιάδες άτομα.

Ο λόγος δεν ήταν παρά υπερφόρτωση συστήματος.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κοκκίνος δήλωσε ότι «έχουμε ανακαινίσει την Πύλη, θέσαμε περισσότερους δικαιούχους, ιδίως 26.400, αλλά στις 7.30 το πρωί δοκιμάστηκαν 120 χιλιάδες άτομα. Η πύλη δεν προορίζεται να υπερβαίνει ταυτόχρονα 35-38 χιλιάδες χρήστες. ”

Εν ολίγοις, για να διοριστεί ένας δικαιούχος, πέντε ή οκτώ άτομα προσπαθούσαν ταυτόχρονα κάτι που δεν θα επιτρεπόταν, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Κόκκινος

“Τώρα η πύλη θα περιορίσει το δικαίωμα του δικαιούχου να εξουσιοδοτήσει δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο άτομο να του ζητήσει. Αυτό είναι επίσης άδικο. Γνωρίζουμε επίσης ποιοι άνθρωποι έβαλαν 8-10 άτομα, ενώ έχουμε εκείνους που μπήκαν μόνοι », δήλωσε ο Υφυπουργός Καινοτομίας.

Όπως αποδείχθηκε, η πύλη έτρεξε για 120 δευτερόλεπτα, από τις προτεινόμενες 9707, 2126 συναντήσεις που οργανώθηκαν, οι οποίες αφορούσαν σχεδόν όλα τα εμβόλια Pfizer.

: 30 μήνες 14: Στις 30, το πρόβλημα επιλύθηκε, և Άτομα ηλικίας 61 έως 63 ετών είχαν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μισής ώρας, χορηγήθηκαν 4260 μονάδες για τα δύο εμβόλια, το πρώτο σημάδι πιθανής αλλαγής του κλίματος γύρω από το εμβόλιο AZ.

“Shine of Hope”

Η Κύπρος έσπασε το φραγμό εμβολιασμού 200.000 σήμερα, αισιόδοξα για το μέλλον.

Περισσότερα από 141.000 εμβόλια χορηγούνται στην πρώτη δόση και περισσότερα από 57.000 και στις δύο δόσεις.

Το Υπουργείο Υγείας επιταχύνεται με εμβολιασμούς, և αύριο οι πολίτες ηλικίας 53-54 ετών θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού μέσω της Πύλης, η οποία θα ανοίξει στις 7.30 το πρωί και θα κλείσει το Σάββατο στις 20 το απόγευμα . Θα προσφερθούν 15.000 συναντήσεις με εμβόλια Pfizer և AstraZeneca.

“Ο στόχος του υπουργείου είναι να καλύψει τους εμβολιασμούς του πληθυσμού ακόμη πιο γρήγορα, έτσι ώστε τα άτομα άνω των 45 ετών να λάβουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις αρχές Μαΐου, στο πρώτο εξάμηνο του έτους. “Τουλάχιστον το 60% των εμβολιασμένων πολιτών (ακόμη και στο πρώτο μέρος)”, είπε Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουμε τη ζωή μας, είπε το υπουργείο υγείας

Source