Υπάρχουν αστυνομικοί και πυροσβέστες. Διερευνάται η συμμετοχή τους στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Η αστυνομία και οι πυροσβέστες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς ερευνούνται για συμμετοχή στην εισβολή στο Καπιτώλιο κατόπιν προτροπής του Τραμπ.

Καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν αντάρτες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, η αστυνομία στην Ουάσινγκτον, έθεσε αξιωματικούς στη διάθεση των αρχών, καθώς οι αρχές ερευνούν εάν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες ενώ ήταν σε υπηρεσία.

Φλόριντα: Οι πυροσβέστες της Νέας Υόρκης προειδοποίησαν τις ομοσπονδιακές αρχές για εικασίες ότι ορισμένα από τα μέλη τους ενδέχεται να ήταν παρόντα όταν ο όχλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο.

Το Rocky Mountain της Βιρτζίνια, το μικρό τμήμα της αστυνομίας είπε την Κυριακή ότι είχε κάνει δύο αξιωματικούς διαθέσιμους αφού έμαθαν ότι παρακολουθούσαν μια «εκδήλωση» στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη ενώ δεν υπηρετούσε.

“Η πόλη Rocky Mountain υποστηρίζει πλήρως όλες τις νόμιμες εκφράσεις της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης από τους αξιωματούχους της, αλλά δεν συγχωρεί τις παράνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα”, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι είχαν ήδη ενημερώσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. αρχές.

Το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ (SPD) δήλωσε ότι είχε αφήσει δύο αξιωματικούς σε διοικητική άδεια για να διερευνήσει οποιοδήποτε ρόλο έπαιξαν στο χάος της Τετάρτης.

“Εάν κάποιος αξιωματικός του SPD εμπλέκεται άμεσα στην εξέγερση του Καπιτώλιο των ΗΠΑ, θα τους τερματίσω αμέσως”, δήλωσε ο προσωρινός ηγέτης Adrian Diaz.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι είχε λάβει «ανώνυμα παράπονα» και παρείχε πληροφορίες στο FBI ότι ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία ή τους συνταξιούχους του ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια των ταραχών στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Και στη Φλόριντα, το Πυροσβεστικό Τμήμα του Σάνφορντ είπε ότι είχε κάνει έναν από τους πυροσβέστες του να «ερευνήσει το συμβάν αφού εμφανίστηκε μια φωτογραφία» στο Διαδίκτυο που φάνηκε να τον δείχνει στο πλήθος.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Καπιτωλίου, την Τετάρτη καθώς υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν σε ένα κτίριο σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την επίσημη αναγνώριση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν για την ήττα του στις εκλογές του Τραμπ.

Δεκάδες άτομα έχουν ήδη χρεωθεί, և Το FBI ζήτησε βοήθεια από το κοινό για την εύρεση περισσότερων συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με το Reuters

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source