Υπέγραψε το … ποίημα του για τις δύο χώρες և EOKA … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τα επιχειρήματα της θέσης του σχετικά με τη λύση των δύο κρατών παρουσιάστηκαν από τον Βρετανό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Αμερικανικών Υποθέσεων Wendy Morton, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της άρσης της «απομόνωσης» των τουρκικών ταξιδιών. Άμεσο εμπόριο από τη Βρετανία.

Μετά από μια συνάντηση διάρκειας μίας ώρας στα Κατεχόμενα Εδάφη, ο Έρσιν Τατάρ είπε σε δήλωση ότι η Βρετανία θα είναι εγγυητική χώρα, έτσι οι Βρετανοί προετοιμάστηκαν.

Πρόσθεσε ότι μια δίκαιη και διαρκής λύση στην Κύπρο θα μπορούσε να είναι «μόνο μια λύση που βασίζεται στις πραγματικότητες του νησιού, μια κυρίαρχη ισότητα μέσω της συνεργασίας δύο ανεξάρτητων κρατών που θα ζουν δίπλα-δίπλα».

Ανέπτυξε, συνέχισε, το επιχείρημα της πολιτικής του – ότι το 1980 η Βρετανία παρέδωσε κυριαρχία σε δύο ξεχωριστούς “λαούς” – τους Τουρκοκύπριους – τους Ελληνοκύπριους – υπάρχει, ισχυρίζεται, στα έγγραφα που συζητήθηκαν τότε.

Ως εγγυητική χώρα, η Βρετανία έχει ορισμένες ευθύνες, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας σε Βρετανό αξιωματούχο ότι ειδικά τώρα που η χώρα έχει αποχωρήσει από την ΕΕ, οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να επανεξετάσουν “τις αδικίες που έχουν βιώσει από το 1963”. “Απομόνωση” և Περιορισμοί

Μίλησε υπέρ της Συμμαχίας των ΗΠΑ, αλλά είπε ότι η διατήρηση της ανεξαρτησίας δεν ήταν η απάντηση. “Ο Κόφι Ανάν, ο τότε τότε Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει δράση”, είπε. Έγιναν μονόπλευρη, είπε, μέλος της ΕΕ. Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του τότε Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζακ Ε. Στράου ότι ήταν μια αποτυχημένη επιχείρηση στην ένταξη της Κύπρου. Στην ΕΕ μόνο με την έγκριση ενός μέρους.

Ωστόσο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε στο Κυπριακό ότι για να επιτευχθεί συμφωνία, πρέπει να υπάρχει η συναίνεση και των δύο πλευρών, “για τους Τουρκοκύπριους, μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται ως” λαοί “ακόμη και με πιθανή συμφωνία. να έχουν την κυριαρχία και το «κράτος» τους.

Απλώς μας γνώρισε τότε. Δεν είναι θέμα για εμάς ότι πρέπει απλώς να συμφωνήσουμε για το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε ναι σε μια συμφωνία που θα καθοριστεί ή θα έχει οικονομικά οφέλη. Η Κύπρος δεν είναι πλέον αρχαία Κύπρος, δεν είναι πλέον η Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα, δεν είναι πλέον η αρχαία Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα. “Αυτός ο τομέας είναι τώρα στρατηγικής σημασίας.”

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα στην περιοχή, η οποία υπερασπίζεται τη θέση της στην επίλυση του Κυπριακού.

Η κα Tatar είπε ότι η κυρία Morton της είχε πει ότι για να δουλέψει ο va, όλοι πρέπει να είναι ευέλικτοι. “Του είπαμε ότι για χρόνια δείξαμε ευελιξία, αλλά δεν είδαμε θετική απάντηση από την άλλη πλευρά, ούτε καλή πρόθεση. Επιπλέον, ο Αναστασιάδης είπε την 1η Απριλίου ότι η Κύπρος είναι ένα νησί της Ελλάδας և μπορεί να γίνει և αναφερόμενος στους ήρωες της επιτυχημένης οργάνωσης της ΕΟΚΑ που υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Κύπρου. Θύμισα στον υπουργό από τη Βρετανία τι είναι η ΕΟΚΑ.

Ωστόσο, συνέχισε, του διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιτύχει μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία για το Κυπριακό, αλλά ότι η συμφωνία θα πρέπει τώρα να λάβει υπόψη την κυριαρχία και το «κράτος» τους.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι, όπως έκανε με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, είπε στον Βρετανό αξιωματούχο ότι τώρα που η χώρα του είχε εγκαταλείψει την ΕΕ, θα μπορούσε να δείξει κάποια ευελιξία στην απομόνωση των Κυπρίων, σημειώνοντας ότι έζησαν δεκάδες χιλιάδες T / Cs στη Βρετανία. են Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ποιος, συνέχισε, δυσκολεύεται να έρθει στην Κύπρο επειδή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, 10.000 Βρετανοί υπήκοοι παραμένουν στα κατεχόμενα εδάφη, λέγοντας ότι η Βρετανία μπορεί τώρα να δείξει κάποια ευελιξία στα ταξίδια, στα ταξίδια ή στο άμεσο εμπόριο. “Αυτό θα φέρει άμεση βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και θα είναι μια εκδήλωση καλής θέλησης. «Το είπα στον κ. Ραάβ», είπε ο Τατάρ.

Source