Υπηρεσίες κηδειών μόνο … από τη Δευτέρα միջոցով μέσω facebook λόγω της επιδημίας (VIDEO)

Η ιατροδικαστική υπηρεσία ֆինանսական ֆինանսական ֆինանսական ֆինանսական ֆինանսական ֆինանսական ֆինանսական ֆինանսական է :::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Τελετή κηδείας … από Δευτέρα

Όπως είπε ο Solonas Melas, Πρόεδρος της Ένωσης Αδειοδοτημένων Κοιμητηρίων, στην Alfa Bari Luys, η εκδήλωση δημιουργεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για τους συγγενείς του αποθανόντος που θέλουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στην κηδεία του αγαπημένου τους, αλλά τα πτώματα δεν μπορούν να χαθούν. Ο κ. Μέλας είπε ότι το «κλείσιμο» νεκροτομείων αναφέρεται τόσο στις αργίες όσο και στις μη εργάσιμες ημέρες.

Το τελευταίο “αντίο” μέσω Facebook

Ο κ. Μέλας είπε ότι τα σπίτια κηδειών ήταν προσαρμοσμένα για κηδείες, με περιοριστικά μέτρα για την παρουσία ατόμων. Πολλά γραφεία προσφέρουν τηλεοπτική κάλυψη κηδείας իղ ζωντανά στο Facebook, έτσι ώστε συγγενείς και φίλοι να μπορούν να παρακολουθούν την πομπή της κηδείας από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν είχε καταρτίσει αρχείο ταφών κατά την εποχή του κοροναϊού.

Ταφή ενός ασθενούς με «επεισόδιο» κοροναϊού

Ο κ. Μέλας αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση όταν ένας ιερέας αρνήθηκε να θάψει έναν ασθενή με κοροναϊό σε ένα χωριό της πολιτείας της Λεμεσού και απέδωσε το περιστατικό σε άγνοια του κοινού. Εξήγησε ότι η αντίρρηση του ιερέα σχετίζεται με άλλους πιστούς που παρευρέθηκαν στην εκκλησία μετά την ταφή άλλων λειτουργιών λόγω του φόβου της μετάδοσης του ιού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Επισκοπή Λεμεσού έχει ορίσει δύο ιερούς ναούς για την ταφή των ασθενών με κοροναϊούς, καλύπτοντας την παρουσία δέκα ατόμων.

Source