Υπογράφηκε η συμφωνία τουρκικών ομιλούμενων χωρών στο ποδόσφαιρο: Τι γίνεται με εμάς;

Μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκικών Ομιλούμενων Χωρών (Τουρκικό Συμβούλιο) Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Ουγγαρία, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συμφωνίες συνεργασίας που υπογράφονται στη Βόρεια Κύπρο Τουρκική γλώσσα, αν και ομιλητής παρέμεινε εκτός αυτής της συμφωνίας.

Παρόλο που αποφασίζεται η διοργάνωση ειδικών τουρνουά, αγώνων και κατασκηνώσεων μεταξύ των χωρών που υπέγραψαν τη συμφωνία, η συμφωνία περιλαμβάνει κοινή εργασία σε πολλά αθλητικά ζητήματα, ιδίως προγράμματα υποδομής, προπόνησης, διαιτησίας και ανάπτυξης.

Με την αύξηση των σχέσεων της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια, η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρά την αύξηση των καλών σχέσεων τα τελευταία χρόνια μεταξύ του βίντεο που φιλοξένησε το TFF υπέγραψε την εν λόγω συμφωνία στην τελετή του συνεδρίου, παρέμεινε εκτός της συμφωνίας ποδοσφαίρου της χώρας.

Το TFF φιλοξενήθηκε

Σύμφωνα με αναφορές στον επίσημο ιστότοπο του TFF στην τελετή που πραγματοποιήθηκε από βιντεοδιάσκεψη που διοργανώθηκε από την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του TFF Nihat Ozdemir, Wealth 1. Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Γραμματέα εκπροσωπήθηκε από τον Kadir Kardas.

Ο Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Συμβουλίου της Βαγδάτης Αμπρέιφ παρευρέθηκε επίσης στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας, υπό την εποπτεία του 1ου Αντιπροέδρου του TFF Servet Yardımcı.

Στην τελετή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Αζερμπαϊτζάν Rovnag Abdullayev, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Κιργιζίας Kanatbek Mamatov, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας Sandor Csanyi, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Τουρκμενιστάν Arslan Aynazarov, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ουζμπεκιστάν Ravshan Irmatov, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καζακστάν Azamat Aithhozhin και άλλοι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακοί εκπρόσωποι.

Nihat Özdemir: Υπογράφουμε μια ιστορική συμφωνία

Ο Πρόεδρος του TFF Nihat Özdemir έκανε την εναρκτήρια ομιλία στην τελετή υπογραφής. Στην ομιλία του, ο Özdemir είπε: «Ως ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας των Τουρκικών Ομιλούμενων Χωρών, υπογράφουμε μια ιστορική συμφωνία στον τομέα του αθλητισμού.

Σήμερα, μετά τη συμφωνία που θα υπογράψουμε ως Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου, πιστεύω ότι θα κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα μαζί στον τομέα του ποδοσφαίρου.

Με αυτήν τη συμφωνία, η οποία θα φέρει έναν νέο ενθουσιασμό στον κόσμο του ποδοσφαίρου και σε όλες τις Ομοσπονδίες μας, θα πραγματοποιήσουμε κοινή εργασία σε πολλά θέματα, ιδίως σε προγράμματα υποδομής, εκπαίδευσης, διαιτησίας και ανάπτυξης. Θα ενισχύσουμε επίσης τους δεσμούς μας με κοινές κατασκηνώσεις, αγώνες και τουρνουά. Αυτή η συμφωνία, η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στην ιστορία των 98 ετών. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία που θα οικοδομήσουμε, ο τουρκικός κόσμος θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και θα έχει λόγο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να έρθω μαζί το συντομότερο δυνατόν και να κάνουμε τις συναντήσεις μας πρόσωπο με πρόσωπο. Εύχομαι η συμφωνία να είναι επωφελής για τον τουρκικό κόσμο και να εκφράσω τους σεβασμούς μου. “

Μετά τις ομιλίες, εκπρόσωποι όλων των χωρών μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τη συμφωνία και υπέγραψαν τη συμφωνία.

.Source