ΥΠΟΓΡΑΦΗ – ΜΑΧΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΚΥΡΑ!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ραχίμ Ερ

Facebook

Τώρα με την Τουρκία δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, με μεγάλο πλαίσιο, υπογράφηκε σε εμπορική συνθήκη. Περιττό να πούμε ότι η Άγκυρα δεν ξεχάσει την καταστροφή της Συνθήκης Balta Limanı του 1838 όταν υπέγραψε αυτή τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει καλά συμφέροντα.

Ένας από τους υπογράφοντες τη “Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών” της 29ης Δεκεμβρίου 2020 είναι η Αγγλία ή το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας υπό επίσημη ιδιότητα και έχει αποχωρήσει από την ΕΕ. Το άλλο, η ένταξη στο γεγονός ότι έχουν περάσει 60 χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου ο οργανισμός άλλαξε τρεις φορές το όνομα και ο πρώην δορυφόρος της ΕΣΣΔ, ή ακόμη και τα κράτη της γειτονιάς της Κύπρου, όπως η Διοίκηση, παρόλο που εύκολα μεταξύ αυτών των καθυστερήσεων εξακολουθούν να είναι ανιδιοτελή τρόπο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με εμάς?

Διακυβευόμενη συνθήκη με την Αγγλία, η οποία εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα να κάνει την ΕΕ να απενεργοποιήσει τη δουλειά γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, η Τουρκία έζησε επίσης απόσπαση της προσοχής και τους έσυρε να σταματήσουν να εξαπατούν τον ελιγμό ήταν μια τέτοια τακτική.

Γι ‘αυτό η ΕΕ άλλαξε τη στάση της και άρχισε να διαπραγματεύεται ξανά με την Άγκυρα. Γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο η Αθήνα δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση για συνομιλίες της Άγκυρας και αποδέχθηκε την προσφορά μιας ανεξάρτητης συνάντησης. Ενώ πριν από λίγο καιρό η ΕΕ είχε λάβει τις ίδιες κυρώσεις στην Τουρκία. Οι εκπρόσωποί της ήταν απασχολημένοι δείχνοντας αυτές τις αποφάσεις στην Άγκυρα ως ραβδί. Πετάχτηκαν αυτά τα ραβδιά στη σόμπα; Ό, τι συνέβη ξαφνικά εξαφανίστηκε και μετατράπηκε σε άνοιξη το χειμώνα.

Μπορούμε να ζήσουμε αυτήν τη σκηνή στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ:

Ο αρχηγός του Τζο Μπάιντεν του “μνημονίου” των ΗΠΑ που είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα την Προεδρία για το νερό “εάν έρθω στην εξουσία θα ανατρέψω τον Ερντογάν στην Τουρκία υποστηρίζοντας την αντιπολίτευση!” τα αποτελέσματά του δεν θα έχουν καμία αξία. Σήμερα, ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε φάση απόλυσης από την Προεδρία, στο τέλος της θητείας του, είτε η βούλησή του ήταν στην επιχείρηση είτε όχι, υπήρχαν άσχημες κυρώσεις της Αμερικής εναντίον της Άγκυρας. Αλλά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αυτά τα ραβδιά θα είναι απαραίτητα τζάκι. Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να ρίξει γέφυρες με την Άγκυρα. Στη νέα αυγή, η Άγκυρα θα πάει τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στις Βρυξέλλες. Βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση εναντίον τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ από ό, τι χθες.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν βρίσκονται στις χθεσινές δυνάμεις. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί σοβαρή αιτία ανάγκης μετά την αποσύνθεση των Σοβιετικών, τον λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ και την απειλή. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την προηγούμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ δεσμεύει νομικούς κανονισμούς, όπως εξέφρασε στην ομιλία του στους πρεσβευτές της ΕΕ στην Τουρκία, δεν κινήθηκε ούτε μια ώρα όταν εκτίθεται σε επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις. Η ΕΕ βρισκόταν στην ίδια κατάσταση.

Λέμε για άλλη μια φορά:

Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ έχουν ολοκληρώσει τη ζωή τους.

Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε την πρώτη σκέψη του Οργανισμού Συνθήκης ΝΑΤΟ-Βόρειου Ατλαντικού να καταργηθεί, και στη συνέχεια «πράσινος κίνδυνος» εκφράστηκε για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αντίθετο, αλλά «πράσινος κίνδυνος» λένε ότι το Ισλάμ σημαίνει ότι η Τουρκία είχε επίσης τσάι στην ιδέα να είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Δεδομένου ότι η ανέργα οργάνωση θεωρήθηκε ως «εφεδρικός αμερικανικός στρατός» από τη βαθιά Αμερική αυτή τη φορά, η εξουσία άλλαξε στην Αίγυπτο με πραξικόπημα, και ορισμένοι από τους συνωμότες πραξικοπήματος έλαβαν μυστική προστασία έναντι του Incirlik στις 15 Ιουλίου. Στην πραγματικότητα, ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε δηλώσεις κατά καιρούς ότι θεωρούσε το ΝΑΤΟ ως βάρος για την Αμερική. Αυτό το γκρινιάρισμα είναι μια σοβαρή διατριβή στην Ουάσιγκτον αύριο και αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από αυτόν τον οργανισμό, θα είναι ιστορία όπως το ΝΑΤΟ, τα Βαλκάνια ή το Σύμφωνο της Βαγδάτης.

Ομοίως, εάν η Γερμανία εγκαταλείψει την ΕΕ αύριο, όπως η Αγγλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μείνει στη μέση. Αυτός είναι εν μέρει γιατί ο Macron Paris είναι κακός Η Γαλλία μπορεί να επιδιώκει όνειρα μετάβασης σε «αντιπαλότητα» σε μια ΕΕ που μπορεί να αναδιαμορφωθεί και όχι από την τρέχουσα. Φαίνεται ότι η αποσύνθεση της ΕΕ είναι αναπόφευκτη. Όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ δεν μπορεί να επιβιώσει. Η ΕΕ είτε θα διαλυθεί είτε θα συρρικνωθεί. Όταν γίνεται μικρότερο, αυτές οι πρώην σοβιετικές αποικίες και χώρες όπως η Νότια Κύπρος θεωρούνται χολές και ρίχνονται από το πλοίο και το ταξίδι συνεχίζεται με τα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη. Η μικρή, αυθαίρετα μεγάλη ΕΕ μπορεί να είναι 5 ή 7 πολιτείες. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία θα είναι ένα από αυτά τα κράτη.

Η Δύση πρέπει να θυμάται ότι από τότε που φύγαμε από την Κεντρική Ασία, περπατούσαμε προς τη Δύση. Οραματιζόμαστε το Red Apple στους δυτικούς ορίζοντες. Το κάναμε για λίγο με στρατιωτικές επιδρομές. Το κάνουμε με πολιτικά κινήματα από το 1962. Είμαστε Ευρωπαίοι από τότε που περάσαμε στη Ρουμέλια το 1353 υπό την διοίκηση του Süleyman Pasha. Τα υπέροχα έργα μας, τα οποία έχουν επιβιώσει παρά τα πάντα στα οθωμανικά εδάφη της Ευρώπης-i Osmanî, δηλαδή στη νότια Ευρώπη, το αποδεικνύουν.

Το περιστατικό είναι το ότι είμαστε ισχυροί και η συνέχισή του. Γι ‘αυτό το άλλο μέρος αποχώρησε από την κύρωση, το Ηνωμένο Βασίλειο-Ηνωμένο Βασίλειο μας αποδέχεται άμεσα ως πρόνοια και υπογράφει τη σύμβαση και τη συνθήκη. Θεέ μου, αν ο άνεμος γυρίσει αύριο, θα δούμε ένα νέο λιμάνι Balta. Για αυτόν τον λόγο και για όλους τους λόγους, αυτό το στραγγαλιστικό εσωτερικό πρέπει να τελειώσει. Αυτή η χώρα είναι η γειτονιά κάθε πολίτη. Κάθε πολίτης είναι ίσος, κανένας δεν είναι ο άλλος, κανένας δεν είναι επισκέπτης σε αυτήν τη χώρα.

.Source