Υποστήριξη από το KTOEÖS για την ειρηνευτική πορεία

Η ένωση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου (KTOEÖS) ανακοίνωσε ότι αυτή η χώρα είναι η πλατφόρμα μας θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το Σάββατο.

Στη γραπτή δήλωση του KTOEÖS, αναφέρεται ότι “Θα συγκεντρωθούμε μπροστά από τα παλιά καταστήματα Peyak και θα φωνάσουμε την κοινή μας φωνή για ειρήνη και ομοσπονδιακή λύση”.

“Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ πιστεύει 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ”

έμβλημα69

Σημειώνεται ότι η μόνη εφικτή λύση που μπορεί να ενώσει την Κύπρο είναι η ομοσπονδία. Δηλώνοντας ότι τα σημεία συμφιλίωσης που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα των διμερών και του ΟΗΕ απαιτούν το μοντέλο λύσης να είναι ομοσπονδία, είπε, «Η τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι έχουν ίση δικαιώματα και το καθεστώς στο νησί της Κύπρου τουλάχιστον όσο και η ελληνική κοινότητα, η κατάσταση στην οποία τέθηκε σημαίνει προδοσία του 70ετούς αγώνα ».

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι το KTOEÖS δεν θα είναι κοινό για τη συνέχιση αυτών των πολιτικών,

«Ο μόνος πόνος, δάκρυα, αίμα και απώλεια ζωής που προκλήθηκε από τον αγώνα για τον Ένωσι και τον Ταξίμ, τους εθνικιστικούς, ρατσιστικούς αγώνες που προβλέπουν την ένταξη με τις« πατρίδες »με μονομερή ιδιοκτησία ή απόρριψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ορίζει τα κοινά δικαιώματα των κοινωνιών, ήταν η μόνη.

Ο πόλεμος της νίκης του Ένωσις και του Ταξίμ μετέτρεψε το νησί μας σε λουτρό αίματος, διαταράσσει την ειρήνη και την ειρήνη, και το χώρισε με συρματοπλέγματα. Οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και χρόνια, έχουν προχωρήσει πολύ αργά λόγω της αήττητης διατριβής τους και της προθυμίας τους να διατηρήσουν το status quo. “

Source