Υποστηρίζεται ότι έχουν διαγραφεί εκατοντάδες σελίδες του Ινστιτούτου ιολογίας του Vuhan.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν την κινεζική κυβέρνηση ότι φέρεται να διαγράφει σημαντικά διαδικτυακά δεδομένα σχετικά με το εργαστήριο, το οποίο είναι ύποπτο ότι είναι η προέλευση του κοροναϊού (Covid-19)

Υποστηρίχθηκε ότι εκατοντάδες σελίδες δεδομένων που σχετίζονται με τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο ιολογίας του Vuhan, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι η πηγή του κοροναϊού, διαγράφηκε στον βρετανικό τύπο. Έχει προταθεί ότι οι λεπτομέρειες για περισσότερες από 300 μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο από το κρατικό Εθνικό Ίδρυμα Φυσικής Επιστήμης της Κίνας (NSFC), οι οποίες περιλαμβάνουν μελέτες για πολλές ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα στον άνθρωπο, έχουν διαγραφεί από τη βάση δεδομένων.

“Η Κίνα προσπαθεί ανοιχτά να κρύψει τα στοιχεία”, δήλωσε ο βρετανός Τύπος στον πρώην Συντηρητικό Ιάιν Ντάνκαν Σμιθ, μέλος της Κινεζικής Διακοινοβουλευτικής Συμμαχίας. “Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε μια διεξοδική έρευνα για το τι συνέβη, αλλά η Κίνα φαίνεται να κάνει ό, τι μπορεί για να το σταματήσει”, δήλωσε ο Smith.

Source