Υποστηρίζουν το σχέδιο εμβολιασμού του υπουργείου … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών Κύπρου (OSAK) εκφράζει την υποστήριξή της στο πρόγραμμα εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στη χρήση του εμβολίου AstraZeneca χωρίς περιορισμούς ηλικίας, όπως εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία, με βάση την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. Επιπλέον, λέει, αυτή είναι η απόφαση της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, η οποία, όπως μας πληροφορήθηκε, βασίστηκε σε επιστημονικά δεδομένα.

Το OSAK τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα άτομα άνω των 65 ετών, που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να αρρωσταίνουν, να χρειαστούν νοσηλεία, αλλά επίσης να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους, να εμβολιαστούν τόσο γρήγορα όσο ολόκληρος ο πληθυσμός, να το σταματήσουν. επιδημία.

Διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν μέσω εμβολιασμένων εμβολίων, η OSAK συνιστά σε κάθε πολίτη να ενημερώνεται παράλληλα για το εμβόλιο που διατίθεται για τον προβλεπόμενο διορισμό του, καθώς θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά τους να γνωρίζουν ποιο εμβόλιο θα λάβουν. πώς να αρνηθείτε να το αποδεχτείτε. Έτσι, σημειώνει, θα είναι σε θέση να επιλέξουν συνειδητά να εμβολιαστούν είτε με το εμβόλιο Pfizer είτε με το εμβόλιο AstraZeneca ή με οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο εμβόλιο.

Τέλος, το OSAK τονίζει ότι θα παρακολουθεί στενά τις επιστημονικές δηλώσεις και δεδομένα, και εάν αποδειχθεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει ασυμφωνία στα δεδομένα, θα ενθαρρύνει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών και των ασθενών.

Πηγή: KYPE

Source