Υποστηρίχθηκε ο γεωργικός τομέας

Σύμφωνα με το όραμα του Δήμαρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης, Tunç Soyer’s “Μια άλλη γεωργία είναι δυνατή”, ο γεωργικός τομέας στη Σμύρνη υποστηρίχθηκε σε κάθε τομέα το 2020. Ο Δήμος Metropolitan αγόρασε περισσότερα από 130 εκατομμύρια λίρες από συνεταιρισμούς παραγωγών το 2020

Ο μητροπολιτικός δήμος İzmir πραγματοποίησε σημαντικά έργα το 2020 για την ενίσχυση της οικονομίας της πόλης και την αύξηση της γεωργικής παραγωγής. Σύμφωνα με το όραμα του Δήμαρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης, Tunç Soyer, «Μια άλλη γεωργία είναι δυνατή», οι αγρότες και οι παραγωγοί υποστηρίχθηκαν σε κάθε τομέα, από σπόρους έως δενδρύλλια, από μηχανήματα έως ποιοτικά τρόφιμα. Ο Πρόεδρος Soyer βασίζει το όραμά του στον τομέα της γεωργίας σε τέσσερις βασικές αρχές: «προστασία των οικιακών σπόρων και των τοπικών φυλών ζώων, αύξηση της προστιθέμενης αξίας με την επεξεργασία των προϊόντων, ενθάρρυνση των παραγωγών να συνεργαστούν και να εμπορεύονται το προϊόν στην εθνική και διεθνή αγορά».

Η αναπαραγωγή βουβάλου αναβιώνει

Ο Μητροπολιτικός Δήμος İzmir, ο οποίος έφερε τοπικούς σπόρους, που πρόκειται να εξαφανιστούν, για να συναντήσει το εύφορο έδαφος του İzmir, φύτεψε σχεδόν χίλιες στρέμματα σιταριού karakılcık σε 13 περιοχές το 2020. Ο Μητροπολίτης όχι μόνο στη Σμύρνη της Τουρκίας σε διάφορες πόλεις, συνεχίζει επίσης να υποστηρίζει το έργο των τοπικών σπόρων στην Κύπρο. Διανέμοντας 134 ιθαγενείς αγώνες βουβάλου από την Ανατολία στο Selçuk, το Bergama, το Kınık και το Tire, ο Büyükşehir επιτάχυνε τις προσπάθειές του για την αναζωογόνηση της αναπαραγωγής βουβάλου, που πρόκειται να εξαφανιστεί, και να κάνει τη μοτσαρέλα İzmir και να κάνει αυτό το τυρί παγκόσμια μάρκα. Το 2020, 509 αιγοπρόβατα διανεμήθηκαν στο Τορμπίλι και το Κιράζ, 419 εκ των οποίων ήταν τοπική Χίος.

Πρόγραμμα υποστήριξης τροφών

Η Metropolitan ανέθεσε επίσης το έργο υποστήριξης ζωοτροφών το 2020 για τη μείωση του κόστους εισόδου του παραγωγού. Περίπου 250 χιλιάδες κιλά εκτροφής αρνιού και ζωοτροφών διανεμήθηκαν στην Αλία, Μπουκά, Μπόρνοβα, Κινίκ και Κιράζ. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η φιλική προς το κλίμα καλλιέργεια χορτονομών, 118 χωρικοί και αγρότες στις περιοχές Beydağ και Bergama υποστηρίχθηκαν με ουγγρικό βίκο, κτηνοτροφικά μπιζέλια και σπόρους γαλακτοπαραγωγής και η παραγωγή φιλικών προς το κλίμα φυτών ζωοτροφών ξεκίνησε σε μια έκταση περίπου χίλια στρέμματα. Συνεχίζοντας τις μελέτες επενδύσεων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και εγκαταστάσεων ψησίματος, ο Δήμος ropzmir Metropolitan συνέχισε να παρέχει αστικές ανάγκες όπως μέλι, ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα, δενδρύλλια, λουλούδια, μπιζέλια, κουκιά και αγκινάρες από παραγωγικούς συνεταιρισμούς το 2020. Αυξήθηκε ο αριθμός των συνεταιρισμών με τους οποίους υπογράφηκαν συμβόλαια αγοράς προϊόντων, το εύρος των προϊόντων επεκτάθηκε. Το κόστος των αγορών που πραγματοποιήθηκαν φέτος από παραγωγικούς συνεταιρισμούς υπερέβη τα 130 εκατομμύρια λίρες.

Γάλα για 160 χιλιάδες παιδιά

Παρέχοντας σημαντική υποστήριξη στις δραστηριότητες γάλακτος και κτηνοτροφίας στην πόλη με το έργο “Milk Lamb”, η Metropolitan επέκτεινε το έργο σε 30 περιοχές της πόλης το 2020. Έτσι, περίπου 13 εκατομμύρια λίτρα γάλακτος διανεμήθηκαν σε 160 χιλιάδες παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους. Παρέχεται στήριξη αξίας 65 εκατομμυρίων στους παραγωγούς γάλακτος Δωρεά γεωργικών μηχανημάτων. Το Metropolitan πρόκειται να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες του για να ανοίξει δύο ακόμη καταστήματα People’s Grocery στη Bornova, Erzene και Doğanlar, το 2020.

Terra Madre Ανατολία

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την εκδήλωση Terra Madre Anatolia που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη το 2022, ξεκίνησαν μελέτες ευαισθητοποίησης για την εγχώρια παραγωγή. Η Metropolitan ξεκίνησε επίσης το έργο της δημιουργίας κέντρων αγοράς προϊόντων σε ορισμένα σημεία όπου η πόλη συναντά την ύπαιθρο, προκειμένου να παραδώσει τα προϊόντα που προμηθεύεται από παραγωγικούς συνεταιρισμούς στους κλάδους του People’s Bakkalı γρηγορότερα. Το πρώτο από τα κέντρα άνοιξε στην Τύρο τον Οκτώβριο. Άρχισε να εξυπηρετεί με ψυκτικές αποθήκες, ηλεκτρονική κλίμακα και μονάδες διαλογής προϊόντων εντός της εγκατάστασης.

Νέες περιοχές παραγωγής

Η Metropolitan δημιούργησε νέες περιοχές παραγωγής στην πόλη για τα είδη που πρόκειται να εξαφανιστούν παρέχοντας σπορόφυτα, βολβοί λουλουδιών και γεωργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στους παραγωγούς που θέλουν να καλλιεργήσουν σαλάτα, νάρκισσο και λεβάντα. 120 χιλιάδες βολβοί καλέντουλας διανεμήθηκαν στο Karaburun και στο Mordoğan, 100 χιλιάδες κόνδυλοι sahlep στο Tire και το Urla, και 5 χιλιάδες σπορόφυτα λεβάντας στο Kemalpaşa. Παρέχοντας υποστήριξη σε 17 χιλιάδες χωρικούς και αγρότες με 363 χιλιάδες δενδρύλλια ελιάς και φρούτων από 17 διαφορετικές ποικιλίες που προμηθεύτηκαν από συνεταιρισμούς το 2020, η Büyükşehir διανέμει επίσης 3.000 570 κυψέλες και υλικά μελισσοκομίας σε 595 χωρικούς και αγρότες. Οι γεωργικές αρδευτικές επενδύσεις κέρδισαν δυναμική. Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις αγροτών.

Source