Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Κύπριος πολίτης είναι μεγάλος ηττημένος όταν δεν διεξάγει δημοψήφισμα

Η μεγαλύτερη απώλεια από αυτήν την εξέλιξη είναι ο πολίτης της Κύπρου, – είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νούρης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Νούρης, έλαβε ένα μήνυμα από το κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων Α ή Β προκειμένου να αποκτήσουν τη γνώμη του κυβερνώντος λαού.

Από εκείνη τη στιγμή, συνέχισε, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές με την άποψή του ότι τα τοπικά δημοψηφίσματα, όπως πρότεινε το Κοινοβούλιο, δεν μπορούν να προωθηθούν, καθώς προϋποθέτουν αντισυνταγματικότητα, όπως είπε, σεβόμενοι τη θέση της κυβέρνησης. από τις πλευρές, πέρασε σε αυτήν τη θέση, η οποία ήταν πολύ σαφής θέση, σε αντίθεση με τη θέση αυτού που άκουσα.

Ζητήσαμε, είπε ο κ. Νούρης, μια ερώτηση που ζητήσαμε να θέσουμε ενώπιον ενός κυρίαρχου λαού έτσι ώστε ο λαός να μπορεί να απαντήσει εάν θέλει συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

Μέσω αυτής της ερώτησης, συνέχισε, αυτό που πραγματικά ισχυριζόμασταν ήταν να λύσουμε κάποια προβλήματα, και στη συνέχεια υπενθύμισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων իհարկե, φυσικά, η κοινωνία, μαστίζεται από τον αριθμό των νέων θεμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ειδικό σενάριο βασισμένο σε μια ειδική μελέτη για 17 νέες οντότητες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διαφωνίες που έχουν συζητηθεί.

Είπε ότι ζήτησαν από τον κυρίαρχο λαό να θέσει αυτήν την ερώτηση, ήθελαν να δοθεί στον κόσμο η ευκαιρία να τους δώσει.

Σημείωσε ότι στερούνται αυτού του δικαιώματος ψήφου και, δυστυχώς, με την έναρξη του νέου κοινοβουλίου, θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να συζητήσουμε, όπως είπε, πόσες νέες οντότητες πρέπει να υπάρχουν, εάν πρέπει να υπάρχουν. Αλλαγές Α ή Β.

Επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα του Ταμείου Αποκατάστασης, το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών είπε, «Εξαλείφουμε τις αντιρρήσεις τους για την απελευθέρωση του Ταμείου Αποκατάστασης».

Στη συνέχεια, ο κ. Νούρης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχουμε θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να μην υπάρξει δέσμευση πόρων τοπικής αυτοδιοίκησης για το ταμείο αποκατάστασης. ,

Διαβασέ το!

Πηγή: KYPE

Source