Υπουργείο εξωτερικών. Συνιστάται στους Αμερικανούς τουρίστες να μην επισκέπτονται την Κύπρο λόγω του υψηλού επιπέδου Covid-19

Η παραγγελία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρώμη και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις ειδήσεις απόψε.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Αμερικανοί τουρίστες θα πρέπει να αποφύγουν να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου κοροναϊού».

Η παραγγελία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Ρώμη, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις ειδήσεις απόψε. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του ιστότοπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αιώνια Πόλη, τονίζει:

«Υπήρξε τρομοκρατική απειλή στην Ιταλία εδώ και πολύ καιρό, και ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις. “Οι τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν χωρίς προειδοποίηση, χωρίς τουριστικούς προορισμούς, κόμβους μεταφορών, αγορές, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλαμπ, τοπικές κυβερνήσεις”.

Στις αρχές Απριλίου, απαντώντας σε ερώτηση του APE-MPE, ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi χρησιμοποίησε τη διαδικασία διευκόλυνσης της άφιξης Αμερικανών τουριστών στη χώρα του, έτσι ώστε ο τουριστικός τομέας να ανακάμψει φέτος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στον ξεναγό του «Επίπεδο 4», συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς να μην πάνε μαζί τους λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου Covid-19».

Αυτή η αναθεωρημένη λίστα περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source