Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τουρκία Οσμάν Καβάλα επανέλαβε το αίτημά του για απελευθέρωση – AWARE

Η.Π.Α., παρά την έλλειψη καταδικαστικών αποφάσεων είναι μεγαλύτερη των τριών ετών σε άτομα κράτησης και ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Osman Kavala καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως.

Στην πρόσκληση που υπεγράφη από τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Ned Price, τονίστηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον της Καβάλας, η συνεχιζόμενη κράτηση της Καβάλας, οι καθυστερήσεις στη δίκη και η ενοποίηση των υποθέσεων εναντίον του βλάπτουν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Χρησιμοποιήθηκε η δήλωση, “Η Τουρκία στην Ευρώπη να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το εσωτερικό δίκαιο και τη δίκαιη διαδικασία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, επιμένουμε να έχουμε διαφανή και γρήγορη λύση”.

Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Αμερικανού πολίτη ακαδημαϊκού Henri Barkey ήταν «αβάσιμες» και η υπόθεση εναντίον του Barkey πρέπει να επιλυθεί γρήγορα.

Η δεύτερη ακρόαση της δίκης των συλληφθέντων κατηγορουμένων Osman Kavala και Henri Barkey, οι οποίοι διώχθηκαν για κατηγορίες «παραβίασης του συντάγματος» και «πολιτικής ή στρατιωτικής κατασκοπείας» σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησης του Osman Kavala και το δικαστήριο συνδύασε την υπόθεση με την υπόθεση Gezi Park εναντίον του Osman Kavala.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε την απελευθέρωση της Καβάλας σε γραπτή δήλωση πέρυσι.

Οι Blinken και Çavuşoğlu αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες

Από την άλλη πλευρά, σημειώθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο Τούρκος ομόλογός του Mevlüt Çavuşoğlu αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

“Αναμένω ότι ο Υπουργός (Blinken) και ο Τούρκος ομόλογός του θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν τις επόμενες μέρες”, δήλωσε ο Ned Price, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, στη συνάντησή του την Τετάρτη, όπου απάντησε σε δημοσιογράφους. ερωτήσεις.

Σε ορισμένες ειδήσεις στον τουρκικό Τύπο, αναφέρθηκε ότι ο Blinken και ο υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο τηλέφωνο την άλλη μέρα.

Ο Τζο Μπάιντεν, η αμερικανική κυβέρνηση, από τότε που έρχεται στα εγκαίνια στις 20 Ιανουαρίου, δεν έχει ακόμη δημιουργήσει επαφές υψηλού επιπέδου με την Τουρκία.

Η Πρίκα, η Τουρκία έδωσαν στις ΗΠΑ το S-400 και σχετικά με το ζήτημα των απόψεων σχετικά με την πρόταση που έκανε τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ανταπόκριση της αλλαγής στάσης σε αυτό το θέμα.

Τιμή, “το ρωσικό S-400 δεν είναι συμβατό με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, η τεχνολογία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και η Τουρκία δείχνει επίσης την αντίφαση με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ”, είπε.

Κρητικό μοντέλο από το Akar

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χούλουσι Ακάρ είπε χθες σε μια ομάδα δημοσιογράφων ότι πρότειναν τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας με τις ΗΠΑ για το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 και δήλωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί το «Κρητικό μοντέλο».

Στη δήλωσή του, ο Price δεν έκανε καμία αξιολόγηση για το πώς προσέγγισαν την πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας.

Πρίκα, “Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος για μεγάλο χρονικό διάστημα … Επιδιώκουμε συνεργασία στο ΝΑΤΟ και οι εταίροι θέτουν σε εφαρμογή έναν διάλογο για την επίλυση όλων των διαφορών απόψεων ως συμμάχου μας”, είπε.

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις στον τουρκικό Τύπο, ο Άκαρ είπε: “Αυτά τα όπλα φυλάσσονται επίσης στο σύστημα εντός του ΝΑΤΟ. Θα το ανοίξουμε σε διαπραγματεύσεις, ακριβώς όπως ένα μοντέλο χρησιμοποιείται στα S-300 στην Κρήτη.”

Η Κύπρος, αγόρασε από τη Ρωσία το 1997, το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-300, αλλά αυτό το σύστημα στάλθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τις αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Η Ελλάδα έδωσε επίσης στην Κύπρο άλλα όπλα σε αντάλλαγμα

Η Ελλάδα πρώτα μίσθωσε και μετά αγόρασε το σύστημα S-300. Αυτά τα συστήματα δεν έχουν ενεργοποιηθεί το νησί της Κρήτης συνέχισε να κρατείται με τρόπο που το ediliyor.abd Υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία Osman Kavala επανέλαβε το αίτημά του για απελευθέρωση.

Source