Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών χωρισμένο σε 2, ο Υπουργός Εμπορίου άλλαξε

Ο Υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan απολύθηκε επίσης και ο Mehmet Muş αντικαταστάθηκε.

Οι αποφάσεις σχετικά με τους διορισμούς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ορισμένα υπουργεία δημοσιεύθηκαν στο διπλό τεύχος της Επίσημης Εφημερίδας.

Κατά συνέπεια, ο Ντέρια Γιανίκ διορίστηκε Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Βεντάτ Μπιλίν διορίστηκε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με αυτήν την αλλαγή, ο αριθμός των υπουργείων στο Προεδρικό Υπουργικό Συμβούλιο αυξήθηκε από 16 σε 17.

Τα καθήκοντα και οι εξουσίες του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών · να καθορίσει πολιτικές και στρατηγικές σχετικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες και βοήθεια, να εκπονήσει πολιτικές για την προστασία της οικογενειακής δομής και ιστού, για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών και των διακρίσεων λόγω φύλου, για την τήρηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και για την προστασία των πολιτών που χρειάζονται κοινωνική βοήθεια.

Τα καθήκοντα και οι εξουσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η ρύθμιση της επαγγελματικής ζωής, η λήψη προστατευτικών μέτρων μεταξύ εργασίας και εργαζομένων, η αύξηση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων με απασχόληση και πλήρης εργασία, η ανάπτυξη πολιτικών για τη διεθνή εργασία, η διασφάλιση επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, για τη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής ασφάλισης, εκφράστηκε ως διασφάλιση της υλοποίησης της ευημερίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναμενόταν να κάνει αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο για λίγο, αλλά ειπώθηκε ότι η αλλαγή θα ήταν μεγαλύτερη στο παρασκήνιο.

Ποιος φέρνει η Derya Yanık στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών;

Ο Derya Yanık μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, το οποίο συγκροτήθηκε διαιρώντας το Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, από το οποίο ήταν η υπουργός Zehra Zümrüt Selçuk.

Ο Γιανίκ, δικηγόρος, είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διαχείρισης ΑΚΡ (MKYK).

Η Derya Yanık γεννήθηκε το 1972 στην περιοχή Kadirli του Osmaniye. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1995. Η Derya Yanık, που είναι μέλος του Ιδρυτικού Διοικητικού Συμβουλίου του AKP Istanbul, ήταν μέλος του Μητροπολιτικού Δημοτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης για την 5η και την 6η θητεία μεταξύ 2004-2014.

Διετέλεσε επικεφαλής της Νομικής Επιτροπής του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης και εκπρόσωπος του Ομίλου AKP.

Η Yanık είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου της Ένωσης Γυναικών και Δημοκρατίας (KADEM), γνωστή για την εγγύτητά της στην κυβέρνηση.

Μετά τη δημοσίευση της εργασίας στην Επίσημη Εφημερίδα, ο Yanık συνδέθηκε τηλεφωνικά με την τηλεόραση Habertürk.

Ο συντονιστής Kübra Par απάντησε, “Δεν βλέπω καμία επιπλέον ένταση” στο σχόλιο “Ήρθατε να εργάζεστε σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών ήταν έντονη”.

Κάψτε τα γυναικεία ζητήματα, οι γυναίκες με κάποιο τρόπο έχουν σημασία μέχρι σήμερα στην Τουρκία και δεν έχει χάσει ποτέ τη σημασία της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τον ίδιο τρόπο, μια επιπλέον πυκνότητα και δεν βλέπουμε τη δυσκολία. παρατηρήστε από την αρχή: Αυτός η Τουρκία “Κάθε πολίτης, άνδρας και γυναίκα, πρέπει να έχει μια ισότιμη, δίκαιη και ευημερούσα ζωή.”

Burn “Ποιος είναι ο στόχος σας στη νέα σας αποστολή;” “Δεν θα ήταν πολύ ρεαλιστικό να πούμε έναν συγκεκριμένο στόχο, αλλά προσπαθούμε να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα στο οποίο οι γυναίκες δεν θα υποστούν βία και θα μπορούν να φθάσουν τα κοινωνικά και πολιτικά και οικονομικά τους δικαιώματα όσο το δυνατόν ευρύτερα, και θα εργαστώ για αυτό, “είπε.

Αλλαγή στο Υπουργείο Εμπορίου

Ο Ruhsar Pekcan, ο οποίος είναι Υπουργός Εμπορίου από τις 10 Ιουλίου 2018, απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του AKP Istanbul Mehmet Muş.

Το όνομα του Ruhsar Pekcan, ο οποίος απολύθηκε, εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα με τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία που ανήκει σε αυτόν και τη σύζυγό του Hasan Pekcan έλαβε προσφορά από το υπουργείο.

Ο Can Özçelik από το Odatv μοιράστηκε έγγραφα που δείχνουν ότι το Υπουργείο Εμπορίου έλαβε 9 εκατομμύρια λίρες απολυμαντικού από την εταιρεία Βιοτεχνολογίας Nanoksia που ανήκει στον Υπουργό Ruhsar Pekcan και τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της CHP Ali Öztunç δήλωσε ότι ρώτησε τον Υπουργό Εμπορίου για τους ισχυρισμούς και ότι η αγορά επιβεβαιώθηκε σε γραπτή δήλωση από το Υπουργείο.

Σε γραπτή δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς, το Υπουργείο Εμπορίου χρησιμοποίησε τη δήλωση, “Πραγματοποιήθηκε δεόντως κάτω από τις τιμές της αγοράς”, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο αγόρασε ένα προϊόν 507.880 λίρες από την εταιρεία Nanoksia Biotechnology.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εμπορίου Mehmet Muş;

Το Pekcan εκπληρώθηκε από τον αναπληρωτή Dr. AKP Istanbul Ο Mehmet Muş γεννήθηκε την 1η Μαΐου 1982 στο Trabzon Sürmene.

Ο Muş αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου, Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αργότερα, ο Muş ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Οικονομική Σχολή της Washington State University School of Economic Sciences και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Marmara, Τμήμα Οικονομικής Ιστορίας.

Ο Muş, ο οποίος ανέλαβε ενεργούς ρόλους και πραγματοποίησε δραστηριότητες στον οργανισμό AKP Istanbul Youth Branch, υπηρέτησε ως μέλος του επαρχιακού συμβουλίου του AKP Istanbul Youth Branch, ως επικεφαλής των οικονομικών υποθέσεων και ως επικεφαλής του οργανισμού.

Ο Muş έγινε η 24η θητεία αναπληρωτής του AKP Istanbul το 2011 και συνέχισε ως αναπληρωτής της Κωνσταντινούπολης κατά την 25η και 26η θητεία και κατά τη συνεχιζόμενη 27η θητεία.

Το 2014, ο Muş εξελέγη μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του AKP και επικεφαλής Οικονομικών Υποθέσεων.

Source