ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. “Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, μπορεί να σταματήσει να είναι διαχειρίσιμη ανά πάσα στιγμή”

Ο συναγερμός του Υπουργού Υγείας. Εκδίδει γραπτή δήλωση που προειδοποιεί τον καθένα για την άθλια κατάσταση των νοσοκομείων. Οι γιατροί της ΟΚΥΠΥ καλούνται να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες

Με γραπτή δήλωση, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, προειδοποιεί και εκφράζει για άλλη μια φορά την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των ασθενών.

Αναλυτική δήλωση του Υπουργού.

Τις τελευταίες ημέρες, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δέχεται πίεση λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, ιδίως εκείνων που εισάγονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Με βάση τις πληροφορίες που έλαβα σήμερα, κατά την επόμενη συνάντησή μου με τους ηγέτες του ΟΚΥΠΥ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, μπορεί να σταματήσει να είναι διαχειρίσιμη ανά πάσα στιγμή. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μεγάλη αύξηση της εγγραφής στη ΜΕΘ επειδή, όπως έχουμε πει πολλές φορές, πλησιάζουμε την κόκκινη γραμμή του συστήματος, τόσο όσον αφορά τις υποδομές όσο και τους ανθρώπινους πόρους.

Το OKYPY εφαρμόζει ένα ειδικό πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη περισσότερων κλινών για περιπτώσεις COVID-19, αλλά, δυστυχώς, όσο ο αριθμός των περιπτώσεων ανά ημέρα είναι τόσο μεγάλος, η ικανότητα κάλυψης όλων αυτών των αναγκών θα αναπόφευκτα θα εξαντληθεί. Επιπλέον, είναι κατανοητό ότι η δημιουργία νέων κλινών για τη θεραπεία νέων περιπτώσεων COVID-19 περιορίζει την ικανότητα των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία να λαμβάνουν επαρκή θεραπεία για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ΟΚΥΠΥ ζήτησε τη βοήθεια ιδιωτικών ιατρών, κυρίως πνευμονολόγων και παθολόγων, οι οποίοι καλούνται να παραγγείλουν κατάσταση για να καλύψουν συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Καθώς η αύξηση των περιπτώσεων τις τελευταίες ημέρες μετατρέπεται στο άμεσο μέλλον της εισαγωγής στο νοσοκομείο, όλοι συνειδητοποιούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα ανεπιτυχές σενάριο. Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Για να μπορούν τα νοσοκομεία

Για να ανταποκριθούμε, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, για να μειώσουμε τη συχνότητα εμφάνισης.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο. Γι ‘αυτό καλώ όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να διατηρούν την προσωπική τους υγιεινή, να μειώνουν την επαφή για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού και, κατά συνέπεια, να μειώσουν τον αριθμό των περιπτώσεων.

Η ευφορία για την έναρξη ενός εμβολίου είναι κατανοητή, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα είναι δυνατός σε λίγες εβδομάδες և μήνες, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να επαγρυπνούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Εν κατακλείδι, καλώ τους πολίτες να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο με ταχεία δοκιμή αντιγόνου χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμή που προσφέρει το Υπουργείο Υγείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας σε όλες τις πόλεις. Η έγκαιρη ανίχνευση και άμεση απομόνωση είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Source