Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας: Η Τουρκία δεν είναι Τουρκία το 2000 ή το 2016

Ευρώπη

Συντομεύστε τη διεύθυνση URL

Με την Άγκυρα που αναμένεται να ξεκινήσει διερευνητικό παιχνίδι, μια εποικοδομητική προσέγγιση στις συνομιλίες για την Αθήνα είπε ότι ο Ντέντιας θα ηγηθεί, «το 2000 στο σκόρερ της ΕΕ και το 2016 στην τελευταία διερεύνηση που προέκυψε από χώρες που συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις, η Τουρκία είναι πλέον διαπερατή, το νέο οθωμανικό στυλ και απειλή που ακολούθησε τους ισχυρισμούς μιας πολιτικής» .

Στην Ελλάδα, σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα Καθημερινή στην εκτίμηση σχετικά με την έμπειρη Ανατολική Μεσόγειο που επικεντρώθηκε στη σύγκρουση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Νίκο Ντεντιάς, για να ξεκινήσει με την Άγκυρα αναμενόμενη διερευνητική (διερευνητική) είπε ότι η εποικοδομητική προσέγγιση της Αθήνας θα παίξει στις διαπραγματεύσεις.

της ατζέντας διαπραγματεύσεων της Άγκυρας για σαμποτάζ που προορίζονται για μελλοντικές αλλαγές μονομερώς, δεν μπορεί να αποφασίσει από μόνη της για να αποφύγει μια νέα αλλαγή στη διαδρομή είπε ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, της Τουρκίας ό, τι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) Εκχωρήστε συμμετοχή στα βήματα της χώρας τι Δήλωσε επίσης ότι ήταν η χώρα το 2016 όπου διακόπηκαν οι διερευνητικές συνομιλίες. Ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα έχει ακολουθήσει μια «επεκτατική, νεο-οθωμανική και απειλητική» πολιτική τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα σχετικά με την απομάκρυνση των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ότι θα προχωρήσει η συναλλαγματική ισοτιμία που επιθυμεί να ενταχθεί στη συνεργασία της Τουρκίας αναφέροντας τον Dendias, “Αλλά η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τη συμπεριφορά τους και κάθε Πρέπει να σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προβλέπουν την ειρηνική επίλυση των διαφορών όπως έχει αποδεχθεί μια χώρα », πρόσθεσε:

“Πριν από 100 χρόνια στη Δύση άρρωστος που περιγράφεται ως οθωμανική αυτοκρατορία της Τουρκίας προσπαθεί τώρα να παίξει το ρόλο ως σημαντικοί εναλλάκτες της περιοχής, είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε χώρας που βλέπω.”

Αναφέροντας ότι τάσσεται υπέρ του 61ου γύρου διερευνητικών συνομιλιών που αναμένεται να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχιστεί όπου διακόπηκαν το 2016, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε:

“Η ημερήσια διάταξη των διερευνητικών συνομιλιών είναι σαφής και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Θα πραγματοποιηθεί η 61η συνεδρίαση των συνομιλιών, η οποία συνεχίζεται εδώ και 20 χρόνια. Η απόφαση να επεκταθούν μονομερώς οι συνομιλίες σημαίνει τορπίλη των συνομιλιών. Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι η Άγκυρα. Θα καθίσουμε στο τραπέζι με ειλικρινή και εποικοδομητική πρόθεση. είμαστε έτοιμοι. “

Ο Ντέντιας υπενθύμισε ότι η Αθήνα έχει συνάψει συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας, κάνοντας μια δήλωση ότι κανένα ζήτημα εκτός από τον προσδιορισμό των ηπειρωτικών ράφια μεταξύ των δύο χωρών στις διερευνητικές συνομιλίες με την Άγκυρα. δήλωσε ότι κατέληξαν σε συμφωνία.

Για το σκοπό αυτό, στην Αλβανία μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Απριλίου ανακοίνωσε ότι έχουν αποφασίσει να προετοιμάσουν μια κοινή διαιτησία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών να κάνει παρόμοιες συμφωνίες με την Τουρκία εξέφρασε την πρότασή της.

Εξηγώντας ότι στο πλαίσιο των συμφωνιών για τον καθορισμό αυτών των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, ο νόμος που προβλέπει την αύξηση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος στη δυτική πλευρά της Ελλάδας από 6 μίλια σε 12 μίλια θα εγκριθεί στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ο Ντέντιας είπε:

“Με αυτόν τον νόμο, η Ελλάδα έχει επεκταθεί για πρώτη φορά από το 1947. Η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσιας Σύμβασης στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο, ο πολιτικός θα αποφασίσει να το εφαρμόσει αυτό όταν και όταν κριθεί απαραίτητο.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι η Ελλάδα αυξάνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο ως «αιτία πολέμου».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έδωσε το μήνυμα ότι “κοιτάζουν ευνοϊκά την πιθανή πρόταση του ΟΗΕ να διοργανώσει μια πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό σε ανεπίσημο επίπεδο” σχετικά με το Κυπριακό, δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην ανεπίσημη πρόταση των 5 μερών διάσκεψης σε συντονισμό με την (Νότια) Κύπρο.

Πριν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τις χώρες εγγυήσεων Τουρκία, Βρετανία, στις οποίες συμμετείχαν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι στο νησί με την Ελλάδα, βρέθηκε σε μια άτυπη πρόταση διάσκεψης.

Επαναλαμβάνοντας ότι ευνοούν μια ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αξίες της ΕΕ, ο Dendias είπε:

“Ωστόσο, και οι δύο χρειάζονται την τελευταία δήλωση της Κύπρου από την Τουρκία και την παράνομη συμπεριφορά, όπως το άνοιγμα της ακτής Βαρόσα από τον Τούρκο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δεν σας δίνει την ευκαιρία να δείξετε αισιοδοξία.”

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να κάνει περισσότερες διπλωματικές πρωτοβουλίες και να ενισχύσει τις παραδοσιακές σχέσεις, ο Dendias εξέφρασε την ανυπομονησία του να συναντηθεί με τον Antony Blinken, ο οποίος θα γίνει υπουργός Εξωτερικών του Joe Biden, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία στις ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου. Τονίζοντας ότι ήθελε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της Συμφωνίας Αμοιβαίας Άμυνας με τις ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να αυξήσουν την παρουσία τους ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Μίλησε για εμβάθυνση των σχέσεων με τη Γαλλία.

Source