Υπουργός Εξωτερικών. Το κουαρτέτο δίνει έμφαση στο ρόλο της Κύπρου, ικανοποίηση με τα αποτελέσματα

Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Πάφο χθες.

Τόνισε ότι «η διοργάνωση της πρώτης τέτοιας συνάντησης στην Πάφο δείχνει τον ρόλο της Κύπρου στην ενίσχυση της συνεργασίας, στην επέκταση του διαλόγου και στην ενίσχυση της ως μέσο ενίσχυσης της σταθερότητας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, με εξαιρετικές σχέσεις με γειτονικές χώρες».

Σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, σημειώθηκαν σημαντικές θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και ορισμένων άλλων αραβικών χωρών, όπως η ίδρυση του Ενεργειακού Φόρουμ του Καΐρου. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο σκοπός της συνάντησης είναι να ενισχύσει περαιτέρω την περιφερειακή συνεργασία που ξεκίνησε από τις εξελίξεις, βάσει θετικής προσέγγισης και χωρίς εξαιρέσεις να ενισχύσει τις προοπτικές περαιτέρω διευρυμένης περιφερειακής συνεργασίας.

“Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, ο τρόπος συμμετοχής όλων των χωρών στην περιοχή είναι ανοιχτός”, είπε.

Κύριος. Ο Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «η ημερομηνία της συνάντησης είναι σημαντική, μεταξύ άλλων, καθώς παρείχε μια ευκαιρία πρώτης κατηγορίας για την αποστολή γενικών μηνυμάτων από την περιοχή στην περιοχή, ειδικά δεδομένης της νέας διοίκησης στις Ηνωμένες Πολιτείες».

“Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας σε αυτό το πλαίσιο, ενδεχομένως επεκτείνοντας τις συμμετέχουσες χώρες και τα θέματα συζήτησης. Ανυπομονώ για την επόμενη περίοδο”, κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε διμερή συνάντηση στην Πάφο με τον Anwar Gargash, πρώην υπουργό Εξωτερικών και Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Μπιν Ζάιντ. Al Nahyan.

Πηγή: KYPE

Source