Υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu: Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2020 είναι το ζήτημα του Καραμπάχ

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Çavuşoğlu:

Οι δραστηριότητές μας δεν μειώθηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου. Παρά την πανδημία, πραγματοποιήσαμε 54 επισκέψεις σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Η εξωτερική μας επιχειρηματική και ανθρωπιστική πολιτική συνεχίστηκε παρά την πανδημία. Προσγειωθήκαμε στο πεδίο όπου μπλοκαρίστηκε η διπλωματία και ανοίξαμε ξανά το δρόμο για διπλωματία. Παρά την πανδημία, γίναμε ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2020 για εμάς είναι το ζήτημα του Καραμπάχ. Είναι ένα ιστορικό ζήτημα, το Αζερμπαϊτζάν προσγειώθηκε στο πεδίο και πήραμε πίσω τα δικαιώματά του. Υποστηρίζουμε επίσης την Τουρκία. Τους υποστηρίξαμε όχι μόνο επειδή ήμασταν φίλοι, αλλά επειδή είχαν δίκιο. Η υποστήριξή μας στο Αζερμπαϊτζάν θα συνεχιστεί. Συζητήσαμε χθες αυτό το ζήτημα με τον Λαβρόφ. Εάν η Αρμενία τηρήσει και σέβεται την κατάπαυση του πυρός, οι σχέσεις μπορούν να εξομαλυνθούν. Οι άνθρωποι της Αρμενίας και της Αρμενίας θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτήν την εξομάλυνση.

Είμαστε πάντα υπέρ της πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη. Περαιτέρω ενοποιήσαμε τις συμφωνίες που υπογράψαμε με τη Λιβύη.

class = “cf”>

Αποτρέψαμε μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία και διασφαλίσαμε ότι οι πρόσφυγες που μπορούσαν να έρθουν στη χώρα μας θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 300 χιλιάδες Σύριοι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε μόνιμη την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

411 χιλιάδες μετανάστες μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις περιοχές που καθαρίσαμε από την τρομοκρατία.

Η Τουρκία που έχουμε δει όταν πήγε για να ευχαριστήσει όλους. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας και του έθνους μας. Ήμασταν ενεργοί στο γήπεδο στην Ανατολική Μεσόγειο και δείξαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει παρά εμάς, όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά σε όλους. Και οι δύο φίλοι και εχθροί είδαν τι μπορούσα να κάνω.

Μια μόνιμη λύση στην Κύπρο είναι η επιθυμία μας. Οι εκλογές της ΤΔΒΚ επιβεβαίωσαν την επιθυμία των δύο κρατών για λύση. Τα τελευταία χρόνια, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης τόνισε ότι η καλύτερη λύση ήταν δύο κράτη. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι συνομιλητές μας δεν είναι ειλικρινείς και αρχές …

Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις μας με την ΕΕ. Ήταν μια τεταμένη χρονιά καθώς τα διμερή θέτουν θέματα στην ατζέντα της ΕΕ. οι απόψεις των χωρών κατανοούν τη σημασία των σχέσεων με την Τουρκία ήταν ο δικαστής. Υπάρχουν καταστάσεις όπου δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την τελική δήλωση.

Ξεκινήσαμε μια διαδικασία ομαλοποίησης με τη Γαλλία. Εργάζονται σε έναν οδικό χάρτη και εργαζόμαστε για αμοιβαία βήματα που πρέπει να ληφθούν την προσεχή περίοδο. Εάν η Γαλλία είναι ειλικρινής, μπορούμε να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί ενάντια στις πράξεις και τις δηλώσεις της Γαλλίας εναντίον μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΗΒ

class = “cf”>

Θα επεκτείνουμε περαιτέρω τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε την επιθυμία να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε κάθε τομέα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΠΑ

Το πρόβλημα του FETO με τις ΗΠΑ συνεχίζεται. Η υποστήριξη των ΗΠΑ για το PKK / PYD συνεχίζεται. Δεν έχει σημασία αν οι κυρώσεις είναι ελαφριές ή βαριές. Μετά την απόφαση κυρώσεων των ΗΠΑ, λάβαμε μια πρόταση να συνεργαστούμε. Είπαμε ναι σε αυτήν την πρόταση και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Η απόφαση κύρωσης είναι λανθασμένη, η μονομερής κύρωση δεν εντάσσεται στην επιθεώρηση.

Το 2021, είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε τη σχέση με τη νέα διοίκηση. Ελπίζω ότι η νέα διεύθυνση θα είναι σε αυτήν την κατανόηση.

.Source