Υπουργός Εσωτερικών Έβρεν, Ντενκτάς και Δρ. Θυμήθηκα το μικρό

Ο υπουργός Εσωτερικών Kutlu Evren, ο ηγέτης του Τουρκοκυπρίου Dr. Ο Fazıl Küçük και ο ιδρυτής πρόεδρος Rauf Raif Denktaş εξέδωσαν αναμνηστικό μήνυμα για την επέτειο του θανάτου τους
Στο μήνυμα Σύμπαν, «Ο Ηγέτης μας Δρ. Τους γιορτάζω με σεβασμό, λαχτάρα και ευγνωμοσύνη για την 37η επέτειο του θανάτου του Fazıl Küçük και την 9η επέτειο του ιδρυτή μας Προέδρου Rauf Raif Denktaş ».
“Το DENKTAŞ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣ”
Χαρακτηρίζοντας τον ιδρυτή πρόεδρο Ραούφ Ράιφ Ντενκτάς, ο οποίος απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου 2012, ως «το πιο σημαντικό σύμβολο και ο φακός της εθνικής υπόθεσης», ο Έβρεν δήλωσε ότι ο Ντενκτάς έχει ανώτερες ηγετικές ιδιότητες, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην εθνική υπόθεση και στον αγώνα για την ύπαρξη και την ελευθερία των Τουρκοκυπρίων. Δήλωσε ότι είναι ένας μοναδικός ηγέτης που έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του τουρκικού κόσμου.
Η σημαία του σύμπαντος στον αγώνα για ελευθερία και ύπαρξη είναι ο Δρ. Τόνισε ότι ο Ντενκτάς, ο οποίος ανέλαβε τον Κούτσουκ, ήταν πρωτοπόρος στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου με την αποφασιστική και όρθια στάση του στην εθνική υπόθεση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του λαού ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.
Ο Έβρεν σημείωσε ότι το κράτος και η κυριαρχία που εμπιστεύονται ο Ντενκτάς θα διεκδικούνται και ότι η εθνική αιτία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Δρ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΟ “
Ο Έβρεν πέθανε στις 15 Ιανουαρίου 1984, ο Δρ. Ο Fazıl Küçük, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι είχε αγωνιστεί για να προστατεύσει την ταυτότητα και την ύπαρξη του τουρκοκυπριακού λαού καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του ενάντια στις πολιτικές διαίρεσης και διακυβέρνησης της βρετανικής αποικιακής διοίκησης.
«Δρ. Ο Δρ Kucuk πήρε την επιστροφή της Διοίκησης Ιδρυμάτων στους Κυπρίους Τούρκους στο κέντρο του εθνικού μας αγώνα και η Διοίκηση του Ιδρύματος, η κληρονομιά των προγόνων μας, επέστρεψε στον Τουρκοκύπριο, ο οποίος ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης στο τέλος αυτών των αγώνων. Τόνισε ότι ο Küçük έχει θέση στις καρδιές του Τουρκοκυπριακού λαού με την «Λαϊκιστική» ταυτότητά του και αποτελεί οδηγό για τον αγώνα για την ύπαρξη.
Το σύμπαν ανέφερε τα ακόλουθα στο μήνυμά του:
«Οι θυσίες τους, η αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν και η αφοσίωση στην εθνική υπόθεση θα συνεχίσουν να μας ρίχνουν φως και να μας καθοδηγούν.
Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, ο ηγέτης μας Δρ. Την 37η επέτειο του θανάτου του Fazıl Küçük και την 9η επέτειο του ιδρυτή μας Προέδρου Rauf Raif Denktaş, τους τιμάω με σεβασμό, λαχτάρα και ευγνωμοσύνη και εύχομαι το έλεος του Αλλάχ.

.Source