Υπουργός Akar: Το προσωπικό που θα εργαστεί στο κοινό κέντρο πήγε στο Αζερμπαϊτζάν | Ιστοσελίδα κοινωνικών ειδήσεων στην Τουρκία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ανακοίνωσε ότι το προσωπικό που θα εργαστεί στο Κοινό Κέντρο θα πάει στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Akar είπε, “Ένας στρατηγός και 35 από τους αξιωματικούς μας θα ξεκινήσουν το καθήκον τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κοινού Κέντρου και την ενεργοποίησή του.”

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιολόγησης στο τέλος του έτους με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Γιασάρ Γκίλερ, διοικητών δύναμης και αναπληρωτών υπουργών, υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Κατά τη συνάντηση, το Αφγανιστάν, το Κατάρ, η Σομαλία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ο Διοικητής της Ομάδας Εργασίας του Κοσσυφοπεδίου και της Λιβύης, Αρχηγός της Τουρκικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στα Αρχηγεία του ΝΑΤΟ, Διοικητής των Τουρκικών Ειρηνικών Δυνάμεων, Διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στον τομέα. έδωσε ετήσια αξιολόγηση.

Συγχαίροντας το προσωπικό της TSK για τις επιτυχημένες δραστηριότητές τους, ο Akar υπογράμμισε ότι οι στρατιώτες εκπλήρωσαν με επιτυχία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί και ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Κάνοντας αξιολογήσεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ο Akar υπενθύμισε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει απελευθερώσει τα εδάφη του που βρίσκονται υπό κατοχή εδώ και 30 χρόνια με την «Επιχείρηση μιας πατρίδας».

Ο Akar δήλωσε ότι στις 9 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε εκεχειρία μετά την επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 44 ημέρες, και τόνισε ότι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το κοινό κέντρο με τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας. Ο Akar είπε, “Το προσωπικό μας πήγε στο Αζερμπαϊτζάν, είναι έτοιμοι εκεί. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του κοινού κέντρου και αρχίσει να λειτουργεί, ένας από τους 35 αξιωματικούς μας θα ξεκινήσει αμέσως το καθήκον του.”

Επιπλέον, ο Akar είπε ότι στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκών και των χειροποίητων εκρηκτικών στην περιοχή, οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζονται και είπε: «Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας, υποστηρίξαμε τους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. θα συνεχίσουμε να είμαστε “, είπε.

«Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση»
Τα ακάρεα που δηλώνουν ότι 500 χρόνια κοινής ιστορίας και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, σε μια εποχή που όλοι λείπουν, η Λιβύη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμίζει τις οδηγίες.

Εκφράζοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία και συμβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη στη Λιβύη, ο Akar δήλωσε ότι περίπου 3 χιλιάδες Λίβυοι έλαβαν εκπαίδευση ως αποτέλεσμα των μελετών.

Η κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) τόνισε ότι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τον Akar, η Τουρκία είπε ότι στη Λιβύη μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, της οποίας η δραστηριότητα είναι απόλυτα σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις στη Λιβύη συνεχίζονται, ο Akar είπε:

“Λέμε επίσης σε όλους τους συνομιλητές μας ότι είμαστε σε σχέση με τις προσπάθειές μας και την υποστήριξη για μια πολιτική λύση που θα έρθει το συντομότερο δυνατό. Προσπαθούμε να γίνει η διαδικασία με αυτόν τον τρόπο. Όπως είπαμε από την αρχή,” η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους και οι αδελφοί μας στη Λιβύη θα λύσουν το πρόβλημα στη Λιβύη. ” Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους Λιβύους αδελφούς μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πάντα ήμασταν με τους Λιβύους αδελφούς μας στο δίκαιο σκοπό τους. “
«Δεν θα επιτρέψουμε θανάτους»
Το Αιγαίο της Τουρκίας, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, βάσει του διεθνούς δικαίου, ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικών λύσεων που εκφράζουν τον Akar, είπε:

“Το διεθνές δίκαιο, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών και συμβάσεων, ενάντια στα δικαιώματα που ανήκουν στην Τουρκία είναι πολύ σοβαρές επιθέσεις. Είναι εναντίον μας στη χώρα μας, το έθνος μας αξίζει τη συνάφεια και προστατεύουμε τα συμφέροντά του και στα όπλα, συνεχίζουμε τον αγώνα της νύχτας και της ημέρας.
Είπαμε ότι δεν θα δώσουμε την ευκαιρία σε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ότι δεν θα παραβιάσουμε ποτέ τα δικαιώματα και τους νόμους μας, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αποδεχθούμε την τουρκική παρουσία στην ΤΔΒΚ και ότι εάν η ύπαρξη του τουρκικού λαού με κυρίαρχα και ίσα δικαιώματα δεν γίνει αποδεκτή, δεν θα υπάρξει καμία λύση.
«Εγωιστικές επιθυμίες βασισμένες σε χαλασμένο συλλογισμό»
Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα οπλίζει 16 μη στρατιωτικούς υποψήφιους στο Αιγαίο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ο Akar είπε, “Τι είδους λογική είναι αυτό; Σαν να μην ήταν αρκετό, συνεχείς αφίξεις και αναχωρήσεις για τη διαιτησία αυτών των νησιών … Ποια είναι αυτή η πρόκληση, όχι παρενόχληση;” ερωτηθείς.

Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο διερευνητικών μέτρων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και ο διαχωρισμός υγρών θυμίζει συνομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε:

“Λέμε” ναι “σε όλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται σε κανένα από αυτά. Γιατί; Επειδή φοβούνται, φοβούνται. Γιατί φοβούνται; Δεν έχουν δίκιο. Έχουμε δίκιο, είμαστε ισχυροί γι ‘αυτόν. Επομένως, δεν αποφεύγουμε καμία συνάντηση. Συνεχίζουμε τις σχέσεις μας με αυτόν τον τρόπο. Λέμε «ας καθίσουμε το συντομότερο δυνατό, μιλάμε για σχέσεις καλής γειτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και βρούμε πολιτικές λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα μέσω του διαλόγου». Ας ανακουφίσουμε την ένταση, όχι να κλιμακώσουμε τα γεγονότα.
Αλλά οι ίδιοι μέρα και νύχτα για να οδηγήσουν στην Τουρκία, δείχνουν τις καλύτερες προσπάθειές τους για να αυξήσουν την ένταση. Γιατί; Επειδή δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους, αλλά σε αυτό που βασίζονται, όποιος είναι πίσω τους. Χιονίστηκε επίσης στα βουνά που εμπιστεύτηκαν. Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κανείς εκτός από ένα ή δύο κράτη δεν είπε ναι στις χαλασμένες, εγωιστικές απαιτήσεις τους. “
Η Τουρκία δεν είναι ο μόνος τομέας σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι συνέχισε επίσης να αγωνίζεται στο τραπέζι Akar, “Το μόνο πράγμα που θέλουμε από τρίτες χώρες δεν είναι αντικειμενικό”, είπε.

.Source