Υποχρεωτική δοκιμή RT-PCR για πληρωμή από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 8 Ιανουαρίου

Νέο Δελχί, Επιβάτες που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ινδία από τις 8 έως τις 31 Ιανουαρίου θα υπόκειται πλέον σε υποχρεωτική αυτοπληρωμή RT-PCR δοκιμή στο το αεροδρομιο, ο Υπουργείο Υγείας είπε το Σάββατο.

Οι υπηρεσίες πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών είχαν διακοπεί στις 22 Δεκεμβρίου μετά από ένα πιο μολυσματικό στέλεχος κοροναϊού που βρέθηκε στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι υπηρεσίες θα συνεχιστούν στις 6 Ιανουαρίου. Αυτό το στέλεχος έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί σε περισσότερους από 29 ταξιδιώτες στην Ινδία.

Σύμφωνα με την τυποποιημένη διαδικασία λειτουργίας που εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας, όσοι ταξιδεύουν μεταξύ 8 και 31 Ιανουαρίου, θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε αυτο-πληρωμένες δοκιμές RT-PCR κατά την άφιξή τους στα εν λόγω ινδικά αεροδρόμια.

“Κατάλληλες ρυθμίσεις για τους επιβάτες που περιμένουν τη δοκιμή RT-PCR τους, καθώς και τα αποτελέσματα των δοκιμών δεόντως μετά από αποτελεσματική απομόνωση μπορεί επίσης να γίνουν στα αεροδρόμια σε συνεργασία με τις αρχές του αεροδρομίου”, πρόσθεσαν οι κατευθυντήριες γραμμές.

Οι επιβάτες θα πρέπει να υποβάλουν έντυπο αυτο-δήλωσης στην ηλεκτρονική πύλη, www.newdelhiairport.in, τουλάχιστον 72 ώρες πριν από το ταξίδι και επίσης να φέρουν αρνητικό τεστ RT-PCR μαζί τους. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα του αρνητικό τεστ πριν επιτρέψετε στον επιβάτη επί του σκάφους.

Οι επιβάτες που έχουν θετική δοκιμή στο αεροδρόμιο θα απομονωθούν σε μια εγκατάσταση απομόνωσης θεσμικής μονάδας σε μια μονάδα απομόνωσης που συντονίζεται από το Κρατικές υγειονομικές αρχές. Θα διαθέσουν συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για τέτοια απομόνωση και θεραπεία και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να στείλουν τα θετικά δείγματα για την αλληλούχιση του γονιδιώματος.

Διαφήμιση


Μετά τον προσδιορισμό αλληλουχίας γονιδιώματος, εάν η αναφορά είναι συνεπής με το τρέχον γονιδίωμα ιού που κυκλοφορεί στη χώρα, θα ακολουθηθεί το τρέχον πρωτόκολλο θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης στο σπίτι ή της θεραπείας.

Εάν το γονιδιωματικό προσδιορισμό αλληλουχίας υποδηλώνει την παρουσία μιας νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2, τότε ο ασθενής θα συνεχίσει να παραμένει σε ξεχωριστή μονάδα απομόνωσης. Ο ασθενής θα υποβληθεί σε δοκιμή την 14η ημέρα, αφού έχει δοκιμαστεί θετικά στην αρχική δοκιμή. θα διατηρηθεί στη μονάδα απομόνωσης έως ότου το δείγμα του δοκιμαστεί αρνητικό “, δήλωσε το SOP.

Εκείνοι που θεωρούνται αρνητικοί κατά τη δοκιμή με RT-PCR στο αεροδρόμιο θα ενημερώνονται για καραντίνα στο σπίτι τους για 14 ημέρες και θα παρακολουθούνται τακτικά από το οικείο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρακολούθησης Νόσων του κράτους και της περιοχής.

Η κεντρική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι τέσσερα ακόμη κρούσματα μεταλλαγμένου στελέχους Covid UK έχουν εντοπιστεί στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό τέτοιων περιπτώσεων σε 29 μέχρι στιγμής. Διατηρούνται σε φυσική απομόνωση σε εγκαταστάσεις υγείας.

Συγκεκριμένα, η νέα παραλλαγή του ΗΒ έχει ήδη αναφερθεί από τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τον Λίβανο και τη Σιγκαπούρη.

Από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα, περίπου 33.000 επιβάτες αποβιβάστηκαν σε διάφορα ινδικά αεροδρόμια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι αυτοί οι επιβάτες παρακολουθούνται και υποβάλλονται από κράτη και UT σε δοκιμές RT-PCR.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από την Amazon που αγοράζει την Κύπρο έως τη Γερμανία που διασώζει τη Γαλλία – εδώ είναι δέκα από τις πιο «εξωφρενικές» προβλέψεις για το 2021
Το edtech της Ινδίας σε διαγράμματα – Πώς η μετάβαση στην διαδικτυακή μάθηση σήμαινε χρήματα, αποτίμηση και χρήστες για τους χρήστες του BYJU’S, Unacademy και άλλων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Το σχέδιο της Kia Motors 2021 περιλαμβάνει 11 εκτοξεύσεις ηλεκτρικών οχημάτων but— αλλά η Ινδία μπορεί να χρειαστεί να περιμένει περισσότερο

.Source