Υποψήφιος Νεόφυτος Χαραλαμπίδης στο CT. Ευκαιρία για καθορισμό πολιτικού προσανατολισμού

Οι προσεχείς εκλογές θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να καθορίσουμε τον πολιτικό προσανατολισμό της πολιτικής μας Κύπρου και του μέλλοντος. Ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ Νεόφυτος Χαραλαμπίδης στη Λεμεσό στους Cyprus Times

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

«Οι εκλογές θα είναι μια ευκαιρία να παραμείνουμε στη λάσπη της διαφθοράς, της εμπλοκής ή της αδιαφάνειας ή να αναπνέουμε τον καθαρό αέρα της ελπίδας;» είπε. Κύπρος Φορές: Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού με το DIKO με τον Νεόφυτο Χαραλαμπίδη.

Ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρεται στη διαχείριση της επιδημίας, την οποία περιγράφει ως προβληματική, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν συσσωρευτεί στην κοινωνία μας εξαιτίας αυτής.

Εξηγεί ότι η απόφασή του για υποψηφιότητα στις εκλογές της 30ής Μαΐου ελήφθη με πλήρη επίγνωση της ευθύνης.

Στην περίοδο της εντατικής υποτίμησης της πολιτικής, πώς αποφασίζεται να απαιτηθεί η ψήφος των πολιτών;

Καταρχάς, πρέπει να διευκρινίσω ότι η συμμετοχή μου με την κοινωνία δεν είναι αργά. Θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία, όταν συμμετείχα στη δημοκρατική διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων της κοινότητας στην οποία ήμουν μέλος, είτε φοιτητής, φοιτητής, ή αργότερα κόμμα ή κράτος. Πάντα ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι μέλος μιας ομάδας που προσέφερε λύσεις σε προβλήματα ομάδας. Έχοντας υπηρετήσει την κοινότητα της Λεμεσού για 10 χρόνια από τότε που έγινε δήμαρχος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Δημαρχείο της Λεμεσού, αποφάσισα να αξιολογήσω αυτό το μάθημα από τους συμπολίτες μου. Στην ηλικία των 42, νιώθω ότι βρίσκομαι στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής μου, όπου οι βιολογικές ευκαιρίες, η εμπειρία ζωής, η επαγγελματική-πολιτική εμπειρία είναι αρμονικές, μπορεί η παρουσία μου στο κοινοβούλιο, εάν το επιλέξουν οι συμπολίτες μου, να είναι αποτελεσματική -αποτελεσματικός. Η απόφασή μου, λοιπόν, ελήφθη όχι ελαφρά, αλλά έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει κάποιος στους συμπολίτες του σε περίπτωση εκλογής του. Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν ήταν καθόλου δύσκολο, διότι, νομίζω, είναι ευθύνη της κοινωνίας να συμμετάσχει στις προσπάθειες καθαρών αλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου εντατικής αλλά δικαιολογημένης υποτίμησης των πολιτικών.

Σε ποια θέματα θα εστιάσετε εάν εκλεγείτε;

Αισθάνομαι ότι οι ίδιες οι συνθήκες δεν αφήνουν πολύ χώρο όπου θα συγκεντρωθεί το ενδιαφέρον μου για την ενέργεια. Η καταπολέμηση της διαφθοράς, η καταπολέμηση της μέσω της διαφάνειας και της λογοδοσίας των ένοχων, δεν είναι μόνο μια κοινωνική απαίτηση, αλλά και ο προσωπικός μου στόχος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την πολιτική ζωή στη σωστή της πορεία, να την στερήσουμε από τα μάτια των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα. Επιπλέον, θα προσπαθήσω, όσο καλύτερα μπορώ και τις ευθύνες μου, να βοηθήσω τη χώρα μας να βγει γρήγορα από την οικονομική κρίση και να ανακουφίσει τα προβλήματα που προκαλούνται στους συμπολίτες μας. Τέλος, θέλω να παλέψω για μια λύση στα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα του συστήματος δικαιοσύνης.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το στοίχημα στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές;

Τα στοιχήματα είναι προφανή. Αντιμετωπίζουμε έναν εκλογικό διαγωνισμό που δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους. Οι προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές δεν θα είναι απλώς εκλογές εκπροσώπων στο κοινοβούλιο. Είναι μια πρώτη ευκαιρία για όλους μας να επηρεάσουμε, να καθορίσουμε τον πολιτικό προσανατολισμό της πολιτικής μας Κύπρου, το μέλλον. Αν θα μείνετε κολλημένοι στη λάσπη της διαφθοράς, της εμπλοκής ή της αδιαπερατότητας ή για να αναπνέετε τον καθαρό αέρα της ελπίδας; Τελικά, το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουμε στο παρελθόν ή θα λάβουμε αποφασιστικά μέτρα στο μέλλον για τον απώτερο στόχο της καθαρής αλλαγής.

Αυτές οι εκλογές θα είναι αναμφίβολα διαφορετικές λόγω των συνθηκών της επιδημίας υπό τις οποίες θα διεξαχθούν. Αυτό είναι ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας προπαγάνδας;

Αναμφίβολα. Η οικονομική κρίση – η προβληματική διαχείριση της επιδημίας, εκτός από τις αρνητικές συνέπειες που συσσωρεύονται στην κοινωνία μας, έφερε στην επιφάνεια όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά παθογόνα που όλοι γνωρίζαμε σε βάθος, που κυριαρχούσαν στην κοινωνικοπολιτική ζωή. μέρος, αλλά αρνήθηκε να κοιτάξει. Πάνω απ ‘όλα, έδειξαν τη βαθιά ηθική κρίση που κατέστρεψε θεσμούς, αξίες και δομές, σχεδόν όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής. Οι εκφράσεις αυτής της κρίσης είναι η διαφθορά – η ατιμωρησία, η οποία προσβάλλει βαθιά την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του λαού μας, προκαλεί τον θυμό τους. Δυστυχώς, αυτή η οργή, αν και δικαιολογημένη, ισοπεδώνει. Αντανακλά σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, στους δίκαιους και στους άδικους. Και αυτό δεν είναι ούτε υγιές ούτε δίκαιο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ισοπέδωση εξυπηρετεί, αφενός, τους υπεύθυνους για την κρίση, καθώς τους διευκολύνει, «πλένει» τις κατακριτέες ενέργειες και συμπεριφορά τους και, από την άλλη πλευρά, «κατηγορεί» αυτήν την αυθαίρετη απόλυση άδικα διεφθαρμένο και ανέντιμο.: Και υπάρχουν μερικά.

Υπάρχουν πολλοί πολίτες που απαιτούν αμέσως αλλαγή κυβέρνησης. Τι νομίζετε ότι πρέπει να αλλάξετε πρώτα;

Πολλά Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει ανάγκη να εμπνευστούν οι ηγέτες σε ισχυρές θέσεις στο κράτος που δεν θα διστάσουν να δώσουν ένα παράδειγμα, αλλά θα οδηγήσουν με το παράδειγμα. Είναι απαραίτητο να μειωθεί η απεριόριστη κομματεία, αλλά και να ενισχυθεί η κομματική δημοκρατία. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της εμπλοκής και της ανικανότητας. Πώς θα πείσουν οι πολίτες να συμμετάσχουν εάν η αξία του κοινού αγαθού, του κοινού ενδιαφέροντος και του πολιτισμού δεν εμφανίζεται εκ των προτέρων ως αντιστάθμιση στην «ιδεολογία» της ανηθικότητας, της χρησιμότητας, του προσωπικού συμφέροντος, της υπερκατανάλωσης και του εύκολου πλούτου ; Αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να πούμε ότι είναι υπεύθυνοι. Πρέπει να απαλλαγούν από τη μοιραία νοοτροπία «Δεν ψηφίζω γιατί τίποτα δεν αλλάζει» και να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με την ενεργό συμμετοχή τους μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Πάνω απ ‘όλα, ωστόσο, πρέπει να εξαλείψουν τη νοοτροπία «Ψηφίζω για το καλό μου», συνειδητοποιώντας ότι αυτή η στάση είναι πάντα επιζήμια για το κοινό καλό μακροπρόθεσμα, και ως εκ τούτου για αυτούς, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. οι πολίτες πηγαίνουν στις κάλπες, λαμβάνοντας υπόψη τη βασική αρχή ότι η προσωπική ευημερία θα προέλθει μόνο μέσω της προώθησης των κοινωνικών συμφερόντων.

Source