«Υπό όρους» άδεια για το εμβόλιο Sinopharm από την Κίνα

Κίνα, νέος τύπος εταιρείας Sinopharm ΚορωνοϊόςΕπέτρεψε την υπό όρους χρήση του εμβολίου στο οποίο αναπτύχθηκε.

Ο Çın Şıfey, ο υπάλληλος της Εθνικής Διαχείρισης Προϊόντων Υγείας, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η έγκριση δόθηκε για την υπό όρους χρήση του εμβολίου Sinopharm.

Το εμβόλιο, το οποίο παράγεται με τον απενεργοποιημένο ιό και σχεδιάζεται να παρασκευαστεί σε δύο δόσεις, ήταν το πρώτο εμβόλιο που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Κίνα.

Ο ανοσολόγος Tao Lina δήλωσε ότι η χρήση υπό όρους σημαίνει ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αρχές θα μπορούσαν να ζητήσουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ορισμένους πληθυσμούς με διαφορετικά προφίλ υγείας.

Ο Τάο σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση του εμβολίου μπορεί επίσης να περιοριστεί σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες.

Ενώ οι αρχές δεν έδωσαν στοιχεία για την τιμή του εμβολίου Sinopharm, ο Cıng Congvey, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε ότι αυτή θα ήταν μια τιμή που σίγουρα θα μπορούσε να καλυφθεί.

Αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο που παράγεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Sinopharm στο Πεκίνο βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο της μαζικής παραγωγής, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα ικανότητα παραγωγής.

Κινεζική εταιρεία Sinopharm, ΚορωνοϊόςΑνακοίνωσε ότι ένα από τα εμβόλια που ανέπτυξε κατά του προστάτη ήταν 79,3% στα πειράματα του τελευταίου σταδίου.

Σε δήλωση που έγινε στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Sinopharm στο Πεκίνο, Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι μετά τις δοκιμές τρίτου και τελευταίου σταδίου για το εμβόλιο, υποβλήθηκε αίτηση έγκρισης.

Καθώς οι δοκιμές συνεχίζονται στην Κίνα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, έγιναν από εμβόλια που αναπτύχθηκαν από κινεζικές εταιρείες με επείγουσα έγκριση.

.Source