Υψηλότερη καθημερινή υπόθεση Covid-19 που καταγράφηκε στον κόσμο στην Ινδία

Νέος τύπος κορωνοϊός μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία Ινδίαέσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό των καθημερινών περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Ινδίας, 2.000 104 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του Covid-19, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 184 χιλιάδες 657.

Με 314.835 νέες υποθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, η Ινδία άφησε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων περιπτώσεων στις ΗΠΑ στις 8 Ιανουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός υποθέσεων στη χώρα ήταν 15 εκατομμύρια 924 χιλιάδες 806.

Η Μαχαράστρα με 67 χιλιάδες 468 περιπτώσεις, το Ουτάρ Πραντές με 33 χιλιάδες 106 και το Δελχί με 24 χιλιάδες 638 ήταν οι περιφέρειες και τα κράτη με την υψηλότερη ημερήσια αύξηση των περιπτώσεων.

Στη χώρα όπου ο αριθμός των ατόμων που αναρρώνουν από τον ιό έχει φτάσει τα 13 εκατομμύρια 454 χιλιάδες 880, συνεχίζεται η θεραπεία 2 εκατομμυρίων 291 χιλιάδων 413 ατόμων.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το σύστημα υγείας ήταν «στο σημείο της κατάρρευσης», επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά πληρότητας στα νοσοκομεία παρουσίασαν τα υψηλότερα επίπεδα μετά την αύξηση των περιπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναφέροντας ότι η έλλειψη κυλίνδρων οξυγόνου, κλινών και ορισμένων σημαντικών φαρμάκων στη θεραπεία Covid-19 εμφανίστηκε σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα του Νέου Δελχί, αξιωματούχοι υγείας κάλεσαν την κεντρική κυβέρνηση, το κράτος, να βοηθήσει επειγόντως το κράτος και να αποκαταστήσει τις ελλείψεις.

ΧΩΡΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στην Ινδία, όπου καταγράφηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων, οι οποίες αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, αυξήθηκαν σε 97 χιλιάδες 859 στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και είχαν περάσει προς τα κάτω μετά από αυτήν την ημερομηνία. Ο ημερήσιος αριθμός περιπτώσεων μειώθηκε σταθερά για τους επόμενους 4,5 μήνες, μειώνοντας σε 8.587 την 1η Φεβρουαρίου.

Μετά το πρώτο κύμα, η καμπύλη περίπτωσης δημιούργησε ένα σκληρό προς τα πάνω τόξο από τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο κύμα από το πρώτο.

Η Ινδία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στον κόσμο από τις 2 Απριλίου.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΑΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Υπερβαίνει 132 εκατομμύρια

Στη χώρα με πληθυσμό περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων, διεξάγεται εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εμβολίων που χορηγήθηκαν στη χώρα ανήλθε σε 132 εκατομμύρια 330 χιλιάδες 644 δόσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Ourworldindata.org”, όπου συγκεντρώθηκαν δεδομένα εμβολιασμού Covid-19, η Ινδία έγινε “η τρίτη χώρα στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων” μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΝΕΟΙ ΤΥΠΟΙ ΥΨΗΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Στην Ινδία, που είναι μία από τις χώρες που αντιμετωπίζουν το νέο κύμα της επιδημίας παγκοσμίως, εκτιμάται ότι οι τύποι του Covid-19 που μεταλλάχθηκαν και η αυξημένη μεταδοτικότητα είναι αποτελεσματικοί στην πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων.

Συγκεκριμένα, τα 3 είδη μετάλλαξης που προέρχονται από τη Νότια Αφρική, την Αγγλία και τη Βραζιλία θεωρούνται ανησυχητικά από ειδικούς. Αυτές οι μεταλλάξεις του ιού εντοπίστηκαν στο 7% των 11.000 δειγμάτων ιών στην Ινδία των οποίων η γενετική αλληλουχία έχει εξαχθεί από τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Αξιωματούχοι της πολιτείας του Πουντζάμπ ανακοίνωσαν στις 24 Μαρτίου ότι το 81% των 404 δειγμάτων που συλλέχθηκαν και αλληλουχήθηκαν στην πολιτεία την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου, αντιμετωπίστηκε ο πιο μεταδοτικός τύπος Covid-19 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan παραδέχθηκε στις 8 Απριλίου ότι η έλλειψη μέτρων για τη μείωση της μαζικής κινητικότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης συνέβαλε στην αύξηση των περιπτώσεων.

Ο Βαρντάν επεσήμανε ότι γιορτάστηκαν θρησκευτικά πανηγύρια, διεξήχθησαν εκλογικές συγκεντρώσεις σε 11 πολιτείες όπου οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο και οι άνθρωποι αγνόησαν τους κανόνες απόστασης σε συλλογικές εκδηλώσεις.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΙΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΟΥ 78 ΠΡΟΣΟΧΗ

Σύμφωνα με τους Times of India, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Bharat Biotech στην Ινδία ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τρίτου σταδίου για το εμβόλιο σε κοινή δήλωση με το Ιατρικό Συμβούλιο Έρευνας της Ινδίας.

Σημειώθηκε ότι το εμβόλιο πέτυχε 78% επιτυχία στην πρόληψη του ιού σε δοκιμές με 25 χιλιάδες 800 εθελοντές ηλικίας 18-98.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων που απαιτούν νοσοκομειακή θεραπεία, πέτυχε 70% επιτυχία στην πρόληψη ασυμπτωματικών περιπτώσεων.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ευρεία χρήση του εμβολίου θα βοηθήσει στην πρόληψη της μετάδοσης και στη μείωση των νοσηλείας.

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σταδίου 3, που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο, ανέφεραν ότι το εμβόλιο ήταν 81% αποτελεσματικό κατά του ιού.

Το πιθανό εμβόλιο, το οποίο περιελάμβανε μια μειωμένη έκδοση του Covid-19 στη φόρμουλό του, έγινε το πρώτο τοπικά υποψήφιο εμβόλιο της Ινδίας. Η Covaxin, ένα από τα δύο εμβόλια που εγκρίθηκαν για επείγουσα χρήση στη χώρα, έλαβε περιορισμένη χρήση προς όφελος του κοινού.

.Source