Φάλαινα πτερυγίων εντοπίστηκε στη Μεσόγειο

Μια φινλανδική φάλαινα μήκους 15 μέτρων εντοπίστηκε από έναν ψαρά, στα ανοικτά των ακτών του Karataş, Adana.
Ο Φατίχ Καγιάζ, ο οποίος πήγε στη θάλασσα με τους φίλους του για κυνήγι, είδε μια φάλαινα 15 χιλιόμετρα μακριά.
Ο Kaymaz, ο οποίος συνέλαβε τη φάλαινα που περνούσε από τη βάρκα του με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του, είπε στον ανταποκριτή της AA, “Πέρασε ακριβώς δίπλα στο σκάφος μας. Η διέλευση της φάλαινας από το σκάφος μας δημιούργησε όμορφες εικόνες. Περιμέναμε γιατί θα έρθει ξανά, δεν ηρθε.” είπε.
Πανεπιστήμιο Cukurova (CU) Τμήμα Αλιείας, Τμήμα Θαλάσσιας Βιολογίας Λέκτορας Καθ. Δρ. Ο Cem Çevik είπε ότι το είδος που απεικονίζεται στις εικόνες είναι η φινλανδική φάλαινα.
Εκφράζοντας ότι αυτό το είδος, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως η αυλακωμένη φάλαινα (Balaenoptera physalus) μεταξύ των ανθρώπων, βρίσκεται συνήθως στον Ατλαντικό Ωκεανό, ο Çevik σημείωσε ότι είναι επίσης κοινά στη δυτική Μεσόγειο.
Λέγοντας ότι αυτό το είδος ζει σε εύκρατα νερά, ο Çevik είπε, “Η Ιταλία είναι ένα πολύ κοινό είδος στις ακτές της Γαλλίας. Από καιρό σε καιρό, ειδικά το χειμώνα, ορισμένες ομάδες έρχονται στα ανατολικά για να ταΐσουν. Αυτή η φάλαινα είναι κάτι που είναι πολύ κοινό εδώ. Δεν είναι γνωστό γιατί δεν υπάρχει καμία παρατήρηση. Γνωρίζουμε μόνο όταν συναντάμε κάποιον. Για παράδειγμα, ένας από αυτούς βρέθηκε στην παραλία Yumurtalık το 2000. ” μίλησε.
Ο Çevik είπε ότι τα ενήλικα άτομα αυτού του είδους μπορούν να φτάσουν τα 27 μέτρα σε μήκος και το βάρος τους μπορεί να φτάσει τους 30 τόνους.
Εκφράζοντας ότι η φάλαινα που φαινόταν στα ανοικτά του Karataş ήταν νεαρός, ο Çevik είπε ότι υπολόγιζε ότι είχε ύψος περίπου 15 μέτρα από τις εικόνες.
Ο Çevik δήλωσε ότι αυτό το είδος τρέφεται με μικρά ψάρια και μπορεί να πεθάνει με την κατάποση πλαστικών εν τω μεταξύ, και ήθελε όλοι να είναι ευαίσθητοι για την καθαριότητα των θαλασσών.

.Source