ΦΑ. Κυρακίδου. Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα προς … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το μάθημα της ΕΕ από την επιδημία είναι ότι πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα στην ένωση υγείας, τόνισε σήμερα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPC)

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος Στέλλα Κυρακίδου δήλωσε ότι «πριν από λίγους μήνες, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει ήδη ένα αποτελεσματικό εμβόλιο COVID-19, αλλά επιτεύχθηκε χάρη σε επιστήμονες όπως ο καθηγητής ինը ahin και ο Δρ Tueretsi. : “Ένα από τα διδάγματα αυτής της επιδημίας είναι ότι η επένδυση στην επιστήμη μας, στην έρευνά μας, στις βιομηχανικές μας δυνατότητες είναι μια πολύ καλή επένδυση. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. “

“Το δεύτερο εμβόλιο εγκρίθηκε στις 6 Ιανουαρίου και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, μόλις έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής για τα εμβόλια. Είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για την ένωση. Σε ρωτώ. Πώς θα ήταν η Ένωση εάν μόνο εμβολιάστηκαν μεγάλες ή ορισμένες χώρες; »τόνισε ο Επίτροπος.

“Το 2020 μάς έχει διδάξει ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι κενή λέξη, ούτε συντονισμός. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα εμβόλια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο από το ξέσπασμα. Κράτη μέλη της ΕΕ «Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2020, և αποφασίσαμε να μοιραστούμε τον κίνδυνο և να μην στοιχηματίσουμε σε ένα εμβόλιο. “Εάν όλα τα εμβόλια στην ΕΕ είναι επιτυχημένα, θα έχουμε περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις για τα 450 εκατομμύρια Ευρωπαίους και τους γείτονές μας.” , διευκρινίστηκε.

Τόνισε ότι «μέχρι τώρα, έως ότου μερικά άτομα λάβουν ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο, πρέπει όλοι να είμαστε υπομονετικοί για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και την κοινότητα».

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι το μπλοκάρισμα measures τα μέτρα ANC δεν είναι εύκολο για κανέναν, և είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι κουρασμένος և ακόμη και να νιώθεις απογοητευμένος. Ωστόσο, η επιδημική κόπωση, συχνά σε συνδυασμό με τη δυσπιστία των συμβουλών των ειδικών, είναι η επόμενη μεγαλύτερη «πρόκληση μετά τον ιό», είπε.

“Η στρατηγική για τα εμβόλια είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, αλλά ήταν επίσης μια προσωρινή λύση. Αυτή η επιδημία κατέστησε πολύ σαφές ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι έτοιμο για μια τόσο μεγάλη κρίση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε προτείνει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο το όραμά μας για έναν ευρωπαϊκό φορέα υγειονομικής περίθαλψης, η πρόταση HERA – μια ευρωπαϊκή BARDA և αυτά είναι τα πρώτα μαθήματα που αντλήθηκαν από την επιδημία «αυτές οι διασυνοριακές απειλές για την υγεία όπως το COVID είναι αδύνατες να ξεπεραστούν σε εθνικά εμπόδια. “

“Η επιδημία έδειξε ότι η συντονισμένη δράση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγουμε από αυτήν την επιδημία, προς μια πιο υγιή, πιο δίκαιη, καλύτερα προετοιμασμένη ΕΕ. Αυτό είναι το κύριο μάθημα που πρέπει να μάθουμε από αυτήν την κρίση, այլ ισχύει για άλλους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης. Οι ασθενείς με καρκίνο επηρεάζονται σημαντικά από το COVID-19. Η επιδημία σταμάτησε τη θεραπεία, καθυστέρησε τον έλεγχο, προγράμματα εμβολιασμού, διέκοψε κλινικές δοκιμές, επηρέασε τη διαθεσιμότητα φαρμάκων, τα οποία με τη σειρά τους προκάλεσαν τεράστια αβεβαιότητα για εκατομμύρια οικογένειες ασθενών καρκίνου. “Το σχέδιο θα αντιμετωπίσει τον καρκίνο με έναν ολοκληρωμένο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης, της έγκαιρης ανίχνευσης, της διάγνωσης, της θεραπείας και της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών, επιζώντων”, είπε.

Source