ΦΑ. Παντζάρης. Χρόνος κοπής για Cut Ψηφιοποιήστε το ρολόι αποθεμάτων

“Το 2021, προβλέπεται να αναπτυχθεί θετικά, με ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Σταύρος Πανζάρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EV Κύπρου. Ωστόσο, όπως το θέτει σε ένα άρθρο της StockWatch, “για να πετύχουμε στη νέα κατάσταση, πρέπει να ακολουθήσουμε έναν ευέλικτο, στρατηγικό δρόμο για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής οικονομίας”. Η εξάρτηση από τον τουριστικό τομέα Depend θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εφαρμόσουμε αμέσως τη νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, μειώνοντας ταυτόχρονα την περιττή εξάρτηση από τον τομέα της φιλοξενίας, αλλά και από τα ακίνητα και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

EV Ο Πρόεδρος της Κύπρου σημειώνει ότι, σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού, «Η Έρευνα για την Ελκυστικότητα της Κύπρου, που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο φέτος, επιβεβαίωσε ότι παρά την επιδημία, η Κύπρος παραμένει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Τέλος, τόνισε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα, να αναπτύξουμε περαιτέρω μια κουλτούρα έρευνας και καινοτομίας».

* Δείτε το άρθρο του κ. Πανταρίπιου στη στήλη Ειδικές ιστορίες.

Source