ΦΑ. Kirakiduu. Η εισαγωγή των εμβολίων ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες μέλη …

Οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται στην πράξη με την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολίων COVID-19 σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας Στέλλα Γκιραγκίδου και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Η πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

“Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν αυτήν την τεράστια κρίση υγείας. Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστά το ηθικό μας καθώς προχωράμε στο τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλοι. αυτή τη φορά.

Η έναρξη των εμβολιασμών αύριο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους όλων των προσπαθειών σε όλα τα κράτη μέλη ταυτόχρονα, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων τους επόμενους μήνες θα είναι μικρή, αλλά σταδιακά θα αυξηθεί με την έγκριση άλλων εμβολίων”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Σημείωσε ότι στην Κύπρο, «οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας, και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου. “Είναι απαραίτητο να καταπολεμήσουμε την επιδημία, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, είπε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Υγείας για τις προσπάθειές της να χορηγήσει από κοινού το εμβόλιο και ευχαρίστησε την κυβέρνηση բոլոր όλους τους Κύπριους տ κα Κυρακίδου για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παράδοσης του εμβολίου COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Με τη σειρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για σήμερα, διότι, όπως περιέγραψε, «έξι μήνες μετά την παρουσίαση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για το COVID-19, έχουμε τα πρώτα μέρη σε όλες τις χώρες. “Και τα 27 κράτη μέλη ταυτόχρονα. Στην πράξη, αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη. ”

Η κα Κυρακίδου συνέχισε να λέει ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “μέχρι να εμβολιάσουμε την πλειονότητα του πληθυσμού, ώστε να μπορούμε σταδιακά να” επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. ” Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλές διακοπές και καλή χρονιά σε όλους. ”

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Pfizer Κύπρος-Μάλτας Κυριάκος Μικέλλης χαρακτήρισε σήμερα μια σημαντική ημέρα, καθώς η ταυτόχρονη παράδοση εμβολίων Pfizer-BioNTech σε όλες τις χώρες της ΕΕ “είναι ένα σημαντικό γεγονός για την καταπολέμηση της επιδημίας.” “Σημείωσε ότι με την έλευση των εμβολίων, δημιουργούνται συνθήκες για μια” φυσιολογική σταδιακή επιστροφή “.” “Είναι σημαντικό, γιατί για εμάς, τουλάχιστον στην Pfizer, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους, τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας.” Μέρος της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα μεγάλο “Η διεθνική συνεργασία μεταξύ βιοφαρμακευτικών εταιρειών στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την καταπολέμηση της επιδημίας και την επιστροφή στην ομαλότητα.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


,Source