Φορολογικές δηλώσεις 2019 & 2020: Παράταση προθεσμίας – Φόρος

Λουξεμβούργο:

Φορολογικές δηλώσεις 2019 & 2020: Παράταση προθεσμίας

Για να εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, το μόνο που χρειάζεστε είναι να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε στο Mondaq.com.

Από την αρχή της κρίσης του COVID-19, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου έδειξε την προθυμία της να εγγυηθεί τη συνέχεια της οικονομίας του Λουξεμβούργου, εισάγοντας διάφορα μέτρα που στοχεύουν στη στήριξη εταιρειών και ατόμων του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Ενόψει της επερχόμενης νέας κλειδαριάς, ελήφθησαν χθες νέα μέτρα για την παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων 2019 για δεύτερη φορά και για παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων 2020.

Φορολογικές δηλώσεις 2019

Όσον αφορά τους φορολογούμενους εταιρειών, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου θα ζητήσουν από τις φορολογικές τους υπηρεσίες να μην επιβάλουν κυρώσεις για καθυστερημένη κατάθεση υπό την προϋπόθεση ότι ο φόρος εταιρικού εισοδήματος 2019 (CIT), Δημοτικός φόρος επιχειρήσεων (MBT) και Net Οι δηλώσεις φόρου πλούτου (NWT) κατατίθενται έως τις 31 Μαρτίου 2021 το αργότερο.

Όσον αφορά τα άτομα, η προθεσμία για την κατάθεση του φόρου εισοδήματος 2019 και των δηλώσεων MBT παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Φορολογικές δηλώσεις 2020

Για τους ιδιώτες και τους φορολογούμενους εταιρειών, η προθεσμία για την κατάθεση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, CIT, MBT και NWT παρατείνεται από τις 31 Μαρτίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Η παράταση των προθεσμιών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων 2019 και 2020 θα είναι μέρος σχεδίου νόμου που θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου προορίζεται να παρέχει έναν γενικό οδηγό για το θέμα. Θα πρέπει να αναζητήσετε ειδικές συμβουλές σχετικά με τις συγκεκριμένες περιστάσεις σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΡΘΡΑ: Φόρος από το Λουξεμβούργο

.Source