Φτυάρισε στην Ισπανία και διέλυσε 50 Mercedes

Ένα άτομο που πιστεύεται ότι εργάστηκε στο γερμανικό εργοστάσιο Mercedes-Benz στην Ισπανία, χρησιμοποίησε έναν κάδο για να διαλύσει τα οχήματα.

Το συμβάν συνέβη στην πόλη της Βιτόρια στη Χώρα των Βάσκων στη Βόρεια Ισπανία.

Ο εισβολέας έσπασε την πόρτα του εργοστασίου με ένα κουβά την Πέμπτη το βράδυ και μπήκε στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα νέα οχήματα.

Ο άντρας, ο οποίος μπήκε στην περιοχή στο χώρο στάθμευσης του εργοστασίου όπου βρίσκονταν νέα μίνι λεωφορεία και φορτηγά, κατέστρεψε σχεδόν 50 οχήματα με ένα κουβά.

Ενώ έσπασε τις πόρτες και τα παράθυρα μερικών από τα επιθετικά οχήματα, πήρε μερικά από αυτά και τα πέταξε πάνω από άλλα οχήματα.

Το συμβάν, το οποίο διήρκεσε για λίγα λεπτά, τελείωσε με τον προφυλακτήρα να πυροβολήσει προειδοποιητικά πλάνα στον αέρα.

Ενώ η αστυνομία που ήρθε στη σκηνή συνέλαβε τον επιτιθέμενο, δήλωσε στις ειδήσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο άντρας ήταν «πρώην σεβαστός υπάλληλος της Mercedes-Benz». Ο 38χρονος άνδρας πιστεύεται ότι εργάστηκε για τη γερμανική εταιρεία μεταξύ 2016-2017.

Ο εισβολέας μπορεί να τιμωρηθεί για την εγκληματική πράξη που προκαλεί ζημιά. Αυτό που συνέβη θεωρείται «επίθεση εκδίκησης που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις».

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο άντρας αγόρασε το μηχάνημα από την πόλη Legutiano, η οποία απέχει 21 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, οπότε πραγματοποίησε την επίθεση με προγραμματισμένο τρόπο.

Ενώ η Mercedes-Benz δήλωσε ότι η απώλεια ήταν εκατομμύρια ευρώ, τοπικές πηγές μέσων δήλωσαν ότι θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 2 εκατομμυρίων και 5 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 18 εκατομμύρια έως 45 εκατομμύρια TL).

.Source