Φυτικά θαλασσινά στο μενού της αλυσίδας fast food

Ο έμπορος γρήγορου φαγητού με έδρα τη Γερμανία, η Nordsee, ξεκίνησε την πώληση φυτικών εκδόσεων ορισμένων από τα πιο δημοφιλή πιάτα του.

θαλασσινά n

Τα φυτικά θαλασσινά της NOVISH βρίσκονται στο μενού στα εστιατόρια Nordsee

Τα φυτικά θαλασσινά έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός αυτό το μήνα, καθώς το προϊόν άρχισε να πωλείται σε έναν διεθνή λιανοπωλητή τροφίμων σε αυτό που λέει ο κατασκευαστής NOVISH είναι το πρώτο για τον κλάδο.

Η NOVISH αναφέρει ότι χρησιμοποιεί φυτικές πρωτεΐνες και «φυσικά εμπνευσμένα από θαλάσσια αρώματα» στην κατασκευή των φυτικών προϊόντων θαλασσινών της, σε μια προσπάθεια να μιμηθεί την υφή των λευκών ψαριών. Η NOVISH λέει ότι τα προϊόντα «περιέχουν όλα τα υγιή συστατικά που βρίσκετε στα ψάρια, είναι 100% vegan, χωρίς σόγια και δεν περιέχουν τεχνητά πρόσθετα όπως βελτιωτικά γεύσης, χρωστικές και συντηρητικά».

Από τις αρχές Απριλίου, η Nordsee προσφέρει τα Backfisch-Baguette και Fisch & Chips σε όλα τα γερμανικά και αυστριακά εστιατόρια σε παραλλαγές θαλασσινών με βάση τα φυτά “Backvisch-Baguette” και “Visch & Chips” αντίστοιχα. Το Nordsee είναι μια αλυσίδα γρήγορου φαγητού με βάση τα ψάρια και διαθέτει 370 καταστήματα κυρίως στη Γερμανία και την Αυστρία, αν και έχει επίσης τοποθεσίες σε μέρη όπως η Κύπρος και η Τσεχική Δημοκρατία.

«Το 2021, η NORDSEE θα επικεντρωθεί σε μια επίθεση προϊόντων ευρείας βάσης. Ξεκινήσαμε με τα δύο κλασικά μας », δήλωσε ο Carsten Horn, διευθύνων σύμβουλος του Nordsee.

«Μετά από μια πολύ επιτυχημένη φάση δοκιμής, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη ζήτηση, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την τάση ότι ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών θέλει όλο και περισσότερο να τρώει πιο συνειδητά και αναζητά ενεργά εναλλακτικές λύσεις από τις προηγούμενες διατροφικές του συνήθειες. Ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε τώρα τα νέα φυτικά προϊόντα σε όλα τα εστιατόρια NORDSEE. “

«Η ομάδα της NOVISH είναι πολύ περήφανη και ενθουσιασμένη που τα προϊόντα μας είναι πλέον διαθέσιμα και σε καταστήματα τροφίμων», δήλωσε ο Maiko van der Meer, CEO NOVISH.

«Λόγω των κλειδαριών παγκοσμίως που προκαλούνται από το COVID-19, αρχικά επικεντρωθήκαμε σε πελάτες λιανικής και έχουμε φτάσει σε ράφια σούπερ μάρκετ σε 10 χώρες. Ωστόσο, βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες για τα προϊόντα μας στην παγκόσμια αγορά Foodservice.

«Συγκεκριμένα, ελπίζουμε ότι οι πρόσφατα αναπτυγμένες φυτικές νιφάδες τόνου θα βρουν το δρόμο τους για πίτσες, σάντουιτς, ζυμαρικά και σαλάτες.»

Source